Site Rengi

DOLAR 32,3679
EURO 35,1221
ALTIN 2.324,78
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Milli Halterci Şaziye Erdoğan Dünya Şampiyonu

Milli Halterci Şaziye Erdoğan Dünya Şampiyonu
18.09.2019
A+
A-

Milli halterci Şaziye Erdoğan, Tayland’da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda koparmada ve toplamda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Tayland’ın Pattaya şehrinde 87 ülkeden 606 sporcunun katılımıyla düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda 45 kiloda mücadele eden Milli halterci Şaziye Erdoğan, koparmada 77 kilo ile altın, silkmede 92 kilo ile gümüş, toplamda ise 169 kiloluk derecesiyle altın madalya kazandı ve şampiyonluğa ulaştı. Şampiyonlukla ilgili açıklamada bulunan Şaziye, şampiyonaya yoğun bir programla hazırlandığını, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar ile antrenörlerinin kendisine büyük destek verdiğini belirtti. Tayland’da Türk bayrağını dalgalandırıp İstiklal Marşı’nı dinlettiği için mutlu olduğunu aktaran milli sporcu, “İnşallah daha nice madalyalar ve şampiyonluklar kazanacağım.” ifadelerini kullandı. Federasyon başkanı Tamer Taşpınar ise Şaziye Erdoğan’ı tebrik ederek, “Sporcumuzu, antrenörlerini ve ailelerini yürekten kutluyorum. Hiçbir başarı tesadüf değil. Yapılan planlı ve önemli çalışmalar neticesinde böyle güzel sonuçlara ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan’dan Milli halterci Şaziye Erdoğan’a kutlama
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Milli halterci Şaziye Erdoğan’ı tebrik etti. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Şaziye Erdoğan’a tebrik telgrafı gönderdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.