Site Rengi

DOLAR 32,3715
EURO 35,0331
ALTIN 2.324,05
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Mustafa Kemal Atatürk’ü Ölümünün 83. Yılında Saygıyla Anıyoruz!

Mustafa Kemal Atatürk’ü Ölümünün 83. Yılında Saygıyla Anıyoruz!
09.11.2021
A+
A-

Eğitim Sen Şube Sekreteri Mahir Hamdi Sarı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarı mesajında:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yummasının üzerinden 83 yıl geçti.

Emperyalist savaşın ardından başlayan işgallere karşı Türkiye halklarının O’ nun önderliğinde başlattığı direniş yeni bir devletin doğuşu ile noktalanmıştır. Ardından başlayan kalkınma seferberliği Atatürk sayesinde modern bir devlet yaratmıştır.  Bilimi temel alan, kalkınmacı bu model kısa sürede toplumda da karşılık bulmuştur. Yapılan devrimler sayesinde yeni bir toplum inşa edilmiştir. Kurulan Yeni Türkiye aynı zamanda ezilen halklara da rehber olmuştur. Atatürk’ün en büyük eserine sahip çıkmakta yeni kuşaklara tarihsel bir görev olarak  yüklemiştir.

 

Atatürk’ün ölümünden bu yana dünyanın dört bir yanında yaşanan, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere, milyonlarca insanın yaşam hakkını tehdit eden savaş, çatışma ve katliamlarda büyük acılar yaşanması, Atatürk’ün yıllar önce söylediği ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünün ne kadar doğru ve anlamlı olduğunu göstermektedir.

 

Ülkemizde özellikle 12 Eylül rejiminin yarattığı tören Atatürkçülüğü bir çok kesim tarafından gercek bilimsel olanmış gibi algılandı. Bugün adeta Yeni Ortaçağ düzenini andıran uygulamalar karşısında Eğitim Sen olarak bilimsel, demokratik ve laik toplum düzenini sonuna kadar savunmaya devam etmekteyiz.

 

İktidar eliyle eğitimde ve bilimde ırkçı-gerici politika ve uygulamaların arttırdığı, çocuk ve kadın haklarının yoğun saldırı altında olduğu, eğitim kurumları başta olmak üzere toplumsal yaşamın bütün alanlarında baskıcı ve otoriter uygulamaların hayata geçirildiği, insanlığa ve bilime düşmanlığın zirve yaptığı günümüz koşullarında, hayatı boyunca aydınlanmadan ve bilimden yana tutumuyla bilinen Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 83. yılında saygıyla anıyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.