Site Rengi

DOLAR 32,3787
EURO 35,0516
ALTIN 2.326,54
BIST 9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

O Firmanın Ortağı Belediye Çalışanı (mı) ?

08.05.2021
A+
A-

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak Tepebaşı Belediyesi’nin reklam harcamalarında baba-oğula ait iki farklı firmadan 4 milyon civarı fatura kesildiğini açıkladı.
Aslında Hakan Bey’in bahsettiği konu, bize gelen duyum ve rivayetlere göre çok daha derin; öyle derin ki uzantısı Tepebaşı Belediyesi’nde reklam baskı vb. işlerinin organizasyon sorumlusuna gittiği  iddia ediliyor.

Türkçesi bu şark kurnazı atom karınca kardeşimizin, işi hem veren hem de alan konumunda olduğunu birçok kişi dillendiriyor
Yani minareden at beni, in aşağı tut beni!
Ahmet Ataç 2009’da ikinci defa Tepebaşı Belediye Başkanı seçildikten bir müddet sonra “Proje Danışmanı” görevinde sözleşmeli genç bir arkadaş işe alıyor. Tasarımlar, etkinlikler, enformatik dijital çalışmalar, belediyenin resmi web sitesi hepsi bu cevval arkadaştan soruluyor. Hatta Tepebaşı’nda kuş bile ona sorup öyle uçuyor! İddia o ki bu arkadaş bi’ bakıyor, başkan kendini sınırsız bir şekilde yetkilendirmiş! Hemen Aydınlık bir arkadaşını çağırıyor.

Ona bir firma kurduruyor.
Hatta reklam şirketinin adı ikisinin baş harflerinden oluşuyor. Bu ticaret belki 8-10 yıl boyunca böyle devam ediyor. Sonra bu ÖZünde AYdınlık reklam işiyle mahir olan belediye çalışanının gizli ortağı olduğu başka bir firma daha kuruluyor, o da Babası üzerine..!
BU İDDİALAR DOĞRU MU?
Şimdi bu rivayet üzerine müsadenizle Tepebaşı Belediyesi yetkililerine bir kaç soru sormak istiyorum:

– Belediyenizde “Proje Sorumlusu” adında çalışan bu istisnai kadro şirket elemanı, kaç  yıldan beri çalışmaktadır?
– Görev yetki ve selahiyetleri nelerdir, direkt  Başkan’a mı bağlıdır?
İsmi geçen baba-oğul firma son 10 yılda sadece doğrudan temin vasıtasıyla  belediyeye toplamda ne kadar fatura kesmiştir?
– Bu ÖZünde AYdınlık firmanın gizli ortağı aynı zamanda doğrudan temin, satın alma vs yetkilisi belediye çalışanınız olduğu doğru mudur?

– Bu istisnai kadro personelinin gizli ortağı olduğu firma mart ve nisan 2020’de belediyeye dezenfektan satmış mı yoksa depo teslimi olmadan sadece fatura girişimi mi olmuştur?

-Bu firma yetkilileri TEKSAN’da dezenfektan imal eden firmadan ürün satın almadan ne kadarlık  dezenfektan faturasını kestirip sadece KDV tutarı + komisyon ödemiştir?
-Aynı tarihlerde belediyenin depo teslim  tutanaklarında böyle bir mal alımı  gözükmekte midir?
-Tepebaşı Belediyesi’nin ‘Proje Danışmanı’ sıfatındaki bu çalışanı aracını, Başkan Ataç’ın makam aracının yanına park edip eşdeğer imtiyaz süsü verdiği doğru mudur?

– Sayıştay denetçilerinin belediyede inceleme için konuşlandığı dört aylık zaman diliminde bu ‘Proje Danışmanı’ neden işe gelmemiştir?

Bu sayıştay denetçileri tarafından işten el çektirme midir? Yoksa bu çalışan ortada gözükmesin diye belediyenin aldığı bir tedbir midir?
– Bu çalışanın daha sonra başkan insiyatifi  ile istisnai kadro olan ‘Özel Kalem’de görevlendirip memur yapıldığı doğru mudur?
-İsmi geçen şahıs, hali hazırda belediyede hangi görevdedir?
 
–AK Parti İlçe Başkanı’nın bahsettiği baba-oğul firmanın gizli ortağı olduğu iddia edilen Tepebaşı Belediyesi çalışanının mal varlığında anormal bir artış var mıdır? Birinci, ikinci derece yakınları üzerine aldığı villa, arsa, residence daire adet ve mali değerleri kaç milyondur?
– Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç bu çalışanının isminin geçen firmanın gizli ortağı iddiasını bilmekte midir ?

-Bunun haricinde başka bir grubun toplam 16 firmasının reklam, baskı, araç giydirme, medya ve gazete reklamları ile ilgili doğrudan temin rakamları ne kadardır ?

-Son döneme kadar neden KİK’ten değil de bu iki grup üzerinden doğrudan teminler  yapılmıştır.
Bu soruların cevabını Tepebaşı Belediyesi yetkililerinden beklediğimiz kadar CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atılay Dalgıç’tan da bekliyoruz.
Hatta Atılay Dalgıç’tan bunların  içinde “Obez ” olan  var mıdır ? Bunu özel olarak öğrenmek istiyoruz!
CHP İlçe Başkanı demişken tüm bu işler olurken babadan, atadan gerçek bir CHP’li bir tanıdığım var. Zincirlikuyu şantiyesinde saha çavuşu olmak için 2 yıldır uğraşıyor tezata bakar mısınız?
 
Tepebaşı Belediyesi yetkililerinden gelecek açıklamayı bu sayfadan noktasına dokunmadan yayınlayacağımı da ayrıca belirtmek isterim! 

Son sözüm de AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu’na:
Basın açıklamanızda şöyle bir ifadeniz var
Doğrudan temin sınırında kalması adına böyle fatura kesen, ihale kanununu arkadan dolaşan, başka firmalar da var. Zamanı gelince, diğer firmaları da açıklayacağız!”
Bu başka firmalar kimlerdir, bunu ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz?
Bu firmayı açıklamaya sıra ne zaman gelecek?
ETİKETLER:
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.