Site Rengi

DOLAR 32,5432
EURO 34,8629
ALTIN 2.427,81
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 18°C

Odunpazarı Belediyesi’nden ESSAN’a Usûlsüz Borç!

Odunpazarı Belediyesi’nden ESSAN’a Usûlsüz Borç!
15.08.2019
A+
A-

2014 yılında küçük esnafın işyeri ihtiyacını karşılamak üzere kurulan Essan Küçük Sanayi Sitesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi’nin engellemeleriyle mücadele ediyor. Daha önce Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından planları onaylanmayan ESSAN Küçük Sanayi Sitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçişi ile rahatlamış, faâliyetlerine devam etmişti. ESSAN, şimdilerde ise Odunpazarı Belediyesi tarafından gönderilen 1.600.000 TL gibi afâkî bir borç ile karşı karşıya kaldı. Yapı izin belgesi olmadığı için bu cezayı kestiğini iddiâ eden belediyeye, bir açıklama ile cevap veren Eskişehir Tornacılar ve Oto Sanayiciler odası başkanı ve ESSAN Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Adnan Karamanlı:
“(Yapı izin belgesinin olmaması sebebi ile) Normal şartlarda kooperatifin borcuzaten 43.000 tl civarındadır. Hak, hukuk, adalet söylemlerini dilinden düşürmeyen Odunpazarı Belediyesi, küçük esnafın üzerinde kamunun da gücünü kullanarak haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik yapmaktadır. Afâkî cezalara ve engellemelere karşı konu bakanlığa taşınmıştır.” diye cevap verdi. Konu ile ilgili açıklama yapan Karamanlı şu ifâdelere yer verdi:

“2014 yılında Küçük Sanayici Esnafımızın iş yeri ihtiyacını karşılamak üzere toplam 1072 Adet iş yerinden oluşan Essan küçük Sanayi Sitesi kooperatifi 1/25.000 lik yanında Küçük Sanayi Sitesi olarak ayrılan alanda kurulmuştur. Arazinin tamamı kooperatif tarafından satın alınmış 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı A Grubu şehir plancısına bedeli kooperatifimizce karşılanarak yaptırılmıştır. Plan için, gerekli tüm kurum görüşleri alınarak, büyükşehir belediyesi meclis kamu yararı kararı ile alınmıştır. İçişleri Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı onayları alınmıştır. Hali hazır haritalar yapılarak büyükşehir belediyesine onay için sunulmuştur. Başvuru süresi itibari ile haklı sebep göstermeksizin yasal süreci geçen planlarımızı büyükşehir belediyesi onaylamamıştır. Kooperatifimizin resmi işleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçmiştir. Kooperatifimizin bundan sonraki resmi işlemleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülecektir. Bu işlemler devam ederken kooperatifimizin alt yapı hafriyat ruhsatı olduğundan dolayı arazi düzeltme ve prefabrik imalatı devam etmektedir. Sadece yapı izin belgesi olmadığı için montajları yapılmamaktadır.

Odunpazarı Belediyesi kooperatifimizin yapı izin belgesi olmadığından dolayı kooperatifimize yaklaşık üç ay önce 1.600.000 TL usulsüz bir ceza kesmiştir. Kooperatif olarak da mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurduk. Söz konusu ceza şu anda durdurulmuş olup, iş mahkemededir. Normal şartlarda kooperatifin borcuzaten 43.000 tl civarındadır. Hak, hukuk, adalet söylemlerini dilinden düşürmeyen Odunpazarı Belediyesi, küçük esnafın üzerinde kamunun da gücünü kullanarak haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik yapmaktadır. Afâkî cezalara ve engellemelere karşı konu bakanlığa taşınmıştır. Kısa sonuç alacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.” ifâdelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.