Site Rengi

DOLAR 32,3698
EURO 34,9364
ALTIN 2.325,48
BIST 9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 19°C

Önce Vatan Diyen CHP’lilere

07.09.2020
A+
A-

Eski CHP Milletvekili ve PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “6-7 Eylül 1955 tarihimizde kara bir leke utanç yaşatanları unutmayalım…”
Tam da  Yunanistan’la Akdeniz’de boğuştumuz şu günlerde… 6 Eylül 1955 tarihinde Atina’da Atatürk’ün evinin bombalandığı haberi yayılır, bunun üzerine İstanbul’da hadiseler yaşanır, hadiselerin sonucunda Rumlar Yunanistan’a göç ederler. Ayrıca o yıllarda Kıbrıs’da Rumların baskıları ve cinayetleri de şiddetini arttırmaktadır.

Mehmet Bekaroğlu isimli, geçmişinde Atatürk aleyhinde beyanatları olan bir CHP Milletvekili de aynı paylaşımı yapınca ‘acaba CHP parti kararı mı’ diye mevcut CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü hanımın sosyal medya hesabına bakma ihtiyacı duydum. Jale Hanım bu ağıt yakanlara takılmamış, kendisini takdir ediyorum. Çoğu zaman çok sert eleştirdiğimiz Yılmaz Hoca’ya buradan teşekkür ediyorum. Kendisi inkar etse de Eskişehir listesine müdahale ederek Gaye Usluer’i liste dışı bıraktığı için…

Gaye Hanım gibi Rumlara ağıt yakan bir Türk Milletvekiline İngiliz belgelerinden İzmir’in işgalini anlatayım: “15 Mayıs 1919 saat 7:00’de Yunan askeri İzmir’e çıkar. Sivil Rum nüfus tarafından şiddetli ve taşkınca bir coşkuyla karşılanır. Askeri birlikleri taşıyan, bayraklarla donatılmış ve sürekli düdük eşliğinde yanaşan gemileri, rıhtımda tekneler karşılarlar. Göz alabildiğine her yer Yunan bayrağıyla donatılmıştır. Konak’ta başlayan çatışmalar tam Türk avına döner, esir alınan sivil Türkler, Yunan askeri ve yıllarca Türklerle iç içe yaşayan yerli Rumlar tarafından sopa, bıçak, baltalarla öldürülmekte, öldürülenlerin cesetleri sokakta parçalara ayrılmaktadır. İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri’nden Adventure’nin kaptanı yaşananları: “Kontrolsüz, acımasız ve tiksindirici” olarak niteler. 15 Mayıs günü İngilizlere göre sivil, kadın, çocuk 1000 kişi acımasızca öldürülür.

Peki Gaye Hanım’dan Rumların Kıbrıs’da 1963 yılında tarihe ’Kanlı Noel’ diye geçen Türk katliamına ağıt yaktığını gördünüz mü? Eskişehir’de heykeli olan Cengiz Topel’in Rumlar tarafından gözlerini oyularak öldürülmesine ağıt yaktığını okudunuz mu? Gaye Hanım’dan Batı Trakya’da yaşayan Türklerle ilgili bir tek mesajını gördünüz mü? Eskişehir’de caddeye adı verilen meslektaşı Dr. Sadık Ahmet’in Yunanlılar tarafından öldürülmesinin yıldönümünde andığını gördünüz mü? Gaye Hanım’ın hümanizmi ile şereflenmek için Rum mu olmak lazım? Türklere hümanizm duyarlılığını niye çok görüyorsunuz Gaye Hanım?

Yunanistan’da ve Kıbrıs Rum tarafında hiçbir milletvekili bulamazsınız Türklere ağıt yakan ağlayan. 1994’te Yunan parlamentosunda 19 Mayıs’ı ”Pontus Helenizmi Soykırımını Anma Günü” ilan edilir, o gün bugündür diasporalarında Türklerin Anadolu’da Rumlara karşı soykırım işlediği yalanını uluslararası platforma taşımaya çalışıyorlar. Soykırım yaptığımız yalanları arasında 6-7 Eylül olaylarını da tezlerinde destek mahiyetinde kullanıyorlar. Muhtemelen Türk milletvekilleri de soykırımı andı, diye Yunan gazetelerinde yakında yazılar okursunuz.

Gaye Hanım için tarihimizdeki kara lekenin arkasından gelecek şey: “Sol liberal” liboşların tarihimizle yüzleşelim martavalı sonrası da olmayan soykırımı tanıyalım saçmalığıdır. Bu yeni CHP değişik bir CHP, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sözünü çok militer bulan Canan Kaftancıoğlu ve Rumlara ağıt yakan Gaye Usluer’in olduğu bir partide, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramak Cumhuriyetimizin banisinin hatırasına hakaret olur fakat bu CHP Kıbrıs’a asker çıkaran Ecevit’in de CHP’si değil. Yılmaz Hoca ile siyasi görüşlerimiz kesişmez fakat Yılmaz Hoca Milli damarı olan bir vatanperverdir. Ahmet Ataç geçmişte HDP’yi legalize etme çabasına rağmen o da vatanperverdir. Son CHP kongresinde Ahmet Ataç çizik yiyerek Büyük Kongre Delegesi olamazken, CHP için ‘efsane’ niteliği taşıyan Yılmaz Hoca’nın elleri ile önce milletvekili sonra belediye başkanı yaptığı kişinin altında oy alarak ezilmesi yeni CHP’ de gayet normalmiş. Bunlar Atatürk yaşasa, onu bile çizerlerdi.

Rahmetli Atatürk’ün bugünleri görerek: “Nereden bileyim CHP’nin sonsuza kadar benim partim olarak kalacağını?” Sözünü ‘önce vatan’ diyen bütün CHP’li kardeşlerimizin takdirine sunuyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.