Site Rengi

DOLAR 32,3835
EURO 35,0225
ALTIN 2.326,63
BIST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Önümüzdeki Dönemde Kartlar Yeniden Dağıtılcak

15.12.2020
A+
A-

Belediye meclisleri ve yeni aktörler

AK Parti’nin Odunpazarı ve Tepebaşı meclis üyeliklerinde ilk sıradan listelerde yer alanlar, Büyükşehir meclis üyeliğinin yanı sıra aynı  zamanda ESKİ genel kurul üyesidirlerMuhalefet etseler bile, kendilerine oy veren seçmenlere karşı sorumludurlar.
Meclislerde meclis üyelerinin gündem gereği söz almaları ve usulüne uygun konuşma yapmaları yasa gereğidir. Belediye başkanı ve meclis üyeleri, genel politikaları ilgilendiren konularda söz alıp konuşma yapamazlar.
Bu yasa emridirAncak bu yasaya rağmen kimse bunu dinlemez ve başkan ve meclis üyeleri sık sık çiğnerler
Her ayın ilk meclis toplantıları gerek AK Parti’nin, gerekse CHP’nin tribünlere şov yapma amacını taşımaktan öteye gidemiyorlarGazetecilerde, önemli olaylar dışında manşete taşıyabildikleri belediye başkanlarının kendilerine ilettikleri bilgi ile sınırlı kalmaktadırEskiden bırakın üç günlük muhabirleri, usta kalemler meclis toplantılarını hiç kaçırmazlar, ayrıntılarda yer alan konu başlıklarını manşetlerine taşırlardı.
Şimdi onlar da pes etmiş durumdalar
*****
2021 bütçeleri ve  performans programı geldi, geçti.. Yazılı basını bırak, TV ekranlarından bir tartışma programında gündeme gelsin. Nerede? Meclis üyeleri ellerine tutuşturulan kitapçıkları okumaktan bıkmış, yılgınlıkları gözlerinden okunuyor.

AK Partili bir meclis üyesi bana dedi ki: “Üstadım seni çok eleştiriyordum, kızıyordum da… Ama sen haklıymışsın. Sadece el kaldırıp indiriyoruzBirazcık konuşmak istesek hemen sözümüz kesiliyor.”
İleri demokrasilerde böyle
*****
AK Parti’de göz dolduranlar da var. Kulislerde söylenenlere bakılırsa uhulet ve suhuletle  işlerin hâllolmasını isteyenlerin başında Murat Özcan geliyor. İşi müteahhitlikMustafa Dündar Ünlü’den sonra yerine getirilen parti içi isimlerden biri
Yılmaz Büyükerşen’in ‘en sevdiği AK Partili’ diyebiliriz.
Gönlünden geçen, 2024 yılında yapılacak belediye başkanlığına aday olmak... Çalışmalarını uhulet ve suhuletle yürütüyor.
*****
Tepebaşı’nda ise Zihni Çalışkan’ın ekibinden Orhan Durmuş... Mustafa Birsen’in ardından listenin 2.sırasında yer alan bir isim2 dönemdir meclislerde. Bu kez farklı. Geçen dönem Büyükşehir’e girememişken bu kez Büyükşehir’de.
Mali Müşavir
Birçok komisyonlarda görevi var.
Ahmet Süzer, Ahmet Yapıcı gibi.
Eleştirileri çok daha makul ve hesap kitap üzerinden yapıyor.
Zihni Çalışkan’ın kontenjanından….Beraberler. Arkasında hiç şüphesiz Nabi Avcı’nın destekleri var.
Listelere ‘istemezüklere’ karşı giren isimlerden biri.
Şimdilerde haftada bir kez olsa da bir TV kanalında program katılımcısı olarak tartışmalara katılıyor.

Karşın
da Nuray Akçasoy
Büyükşehir belediye meclis üyesi
Yılmaz Hoca’nın kontenjanından… Kent Konsey başkanı
Yılmaz hocanın destekleriyle politik arena da yerini almış. İçindeki ‘politik güdüler’ sürekli depreşen kadın Milletvekilliği gönlünde yer alıyor. Meclis üyeliğinden istifa edip mebus olmak için aday adayı oluyor. 2018 milletvekili seçimlerinde listelerde yer alan isim... CHP’nin en son kurultayında, büyük kurultay delegesi olamamasına rağmen, parti meclisine aday olan isim. Tabiidir ki malum nedenlerle seçilemiyor.
Anahtar listelerdeki şifre yanlışlığı… Büyükerşen daha ne yapsın! Gaye Usluer, bileğinin hakkıyla parti meclisinde anahtar listeyi delerek giriyorSözde politika yapmayı seviyor. Fakat örgütsel olarak değil… CHP tabanında karşılığı olduğu pek söylenemez
TV ekranlarındaki polemikçi ve demagog yapısı ile dikkat çekiyor. Maşallah anlamadığı, bilmediği hiçbir konu yok gibi…
Politik arenada Yılmaz Hoca’dan sonra var olabilir mi bilemem… Ama, şimdiye kadar başarısız olduğu söylenemez.

Orhan Durmuş Tepebaşı’nın potansiyel belediye başkan adaylarından biri.  AK Parti’nin yapısını bilenler şunu söylüyorlar açıktan: Daha sırada Ahmet Sivri, hakkı yenilen İbrahim Kaynarca da var. Son seçimlerde parmaklarını bile kımıldatmadılar… Dava onları hiç etkilememiş anlaşılan.
Unutmadan söyleyelim: Hasan Tuç karantinadan çıkmış. Yakında tek tabanca dolaşmaya başlar. Zira AK Parti’nin tabanında çok sevilen isimlerden biri…
Şimdiden herkes kulislerde: “Ah!” diyorlar; “şu il kongresi bir yapılsa...” Yapılmasına yapılacak da il başkanlığına genel merkezin onay vereceği aday bulunamıyor.
Bulunsa mesele yok. Sonrası büyükşehir belediye başkanlığı… Kulislerde gezdirilen isim Naci Gündoğan. Bir bakmışsın sürpriz…
Aman diyorlar; kimse duymasın. Tokyodan gelir sesi!
Ah! Ciğerimin yâresi!…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.