Site Rengi

DOLAR 32,6139
EURO 34,8224
ALTIN 2.509,77
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Osman Gürnaz’ın Referansı Kim?

09.10.2020
A+
A-

Geçtiğimiz eylül ayında Günyüzü ilçesinin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Osman Gürnaz, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçti. Konu bu kadar basit! Halkın kahir ekseriyetinin desteğini alan Osman  efendi (!) ‘Yaşa, var ol Osman‘ tezahüratlarıyla belediye meclis üyesi seçilmiş bir adam, dilediği partiye gidebilir (!) değil mi?

2019 seçimlerinde CHP Günyüzü nde ne belediye başkan adayı ne de meclis üyesi adayı çıkarmış; Günyüzü’nde seçime girmediği hâlde hem ilçe belediye meclis üyesi hem de büyükşehir belediye meclis üyesine sahip olmuş oldu.

Ese Ildız 2014 seçimlerinde CHP Günyüzü Belediye Başkan Adayı iken Yılmaz Büyükerşen’e gelip: “Hocam ben ANAP’lıyım, Kayakentliyim. Bölgede sevilir  sayılırım ama şu senin partinin -CHP- amblemini benim posterlerden çıkarsak  kesin kazanırım” dediğini belediye bürokratlarından dinlemiştim. Bölgede hiçbir karşılığı olmayan Ese Ildız’ın bile %10’u bulamadığı CHP, Osman Gürnaz’ın kurnazlığı sonucu belediye meclis üyesi sahibi oldu. Peki AK Parti’de bunun suçlusu kim? 599 oy farkını 106’ya düşürenler mi ? Onu (Osman Gürnaz) o listeye yazanlar mı?

AK Parti kalesi olan Günyüzü ilçesi belediye başkanlığını 2009’da 1872 oy farkla, 2014 belediye seçimlerinde de 599 oy farkıyla  Büyük Birlik Partisi adaylarına karşı seçim kazanmış, üstelik BBP Genel Başkanı sayın Mustafa Destici’nin memleketi olmasına  rağmen 2019’da ise BBP adayına karşı MHP‘nin desteğine rağmen 106 oy farkla ancak ve güç bela kazanabilmiş Cumhur İttifakı Adayı olmasına rağmen Bedil’de Yazır’da Gecek’te Atlas’ta Mercan’da Güçlükonak’ta Kayakent’te Ayvalı’da ve kısacası tüm Günyüzü’nde oy kaybedip  seçimi güç bela kazanabilmiş Menderes Durgut, kendi kontenjan adayını hangi akla uyarak FETÖ’den dolayı birinci dereceden yakını memuriyetten atılmış bir vatandaşı yazar, anlayan var mı?

Peki il yönetimi ve bölge sorumluları da bunun suçlusu değil mi acaba? Hızır Ayık gibi, Süleyman Akpınar gibi tecrübeli ve partiye aidiyet duygusu olan isimlerin değil de Osman Gürnaz’ın tercihi başlı başına yanlış olduğunu seçim sonuçları zaten göstermektedir! Şimdi tabiri yerindeyse Günyüzü bozkırlarında Sakarya nehrinin kıyısında Arayıt dağlarının eteklerinde 80 yıl  sonra CHP bayrağı Osman Gürnaz ile dalgalanmış olacaktır. CHP için bu o kadar  önemli bir mevzu ve başarı olmuş ki Utku Çakırözer koluna girip Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na götürmüştür. Bu arada anti parantez; şunu kişisel görüşüm olarak belirtmeden geçemiyeceğim: 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki destegine ve Cumhur İttifakı’nın nüvesi olması hasebiyle AK Parti kontenjanından Ankara milletvekili seçilen BBP Genel Başkanı Destici nin memleketi olmasından mütevellit Günyüzü Belediye Başkanlığı, Büyük Birlik Partisi’ne bırakılmalıydı!

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.