Site Rengi

DOLAR 32,5991
EURO 34,7588
ALTIN 2.499,68
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Özcan’dan 14 Mayıs Mesajı

Özcan’dan 14 Mayıs Mesajı
13.05.2021
A+
A-

Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan 14 Mayıs mesajı yayımladı. Özcan mesajında:

14 Mayıs 1950
Halkın İktidarını Anıyoruz
14 Mayıs 1950 Türk siyasi hayatında, tek adam ve tek partiye karşı hürriyet ve demokrasi talebi ile vücud bulan millet hareketinin, iktidara geldiği tarihdir. Aynı zaman da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu aziz önder Mustafa Kemal Atatürk sonrası, Cumhuriyetimizi yöneten Milli Şef ve tek Parti Komiserlerinin isdibdadına karşı büyük Türk Milletinin Demokrasi İhtilalini gerçekleştirerek milli iradenin tescil edildiği tarihdir.

Demokrat Parti’nin şahsiyetine, büyük Türk Milletinin hizmetkarlığı ruh vermiştir.Bu ruh da sadece Türk Milletine hizmet etmiştir. Bugünleri yaşayınca 10 Yıl iktidarda kalan Demokrat Partinin mazisini köpek davası, bebek davası ve altınlarla kaçarken yakalandı yalanları ile kirletmeye teşebbüs edenleri tekrar tekrar lanetliyorum. Demokrat Parti dün olduğu gibi bugün de milletimizin hizmetkarıdır.

Kurucumuz ve ebedi genel başkanımız Merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının manevi mirası ve vasiyeti Demokrat Parti teminatı altındadır. Demokrat Parti’yi terk ederek Belediye ve İktidar treninin lüks vagonların da seyahat edenlerin Adnan Menderes’in manevi mirasına talip olmaları utanç vericidir. Aksine Demokrat Parti ruhuna sahip olanlar iktidar ve güç önünde eğilmemiş darbelere ve anti demokratik eylemlere karşı Türk Milletinin hürriyet ve demokrasi mücadelesinin önderi olmuşlardır. Dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet rejiminin tek kişi ve tek parti altında toplanmasına karşı demokrasi ve hürriyet mücadelesi veriyoruz. Ebediyete göçen eden, Genel Başkanımız Adnan Menderes, Celal Bayar, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ve arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.