Site Rengi

DOLAR 32,5999
EURO 34,8349
ALTIN 2.491,69
BIST 9.517,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Özel Gürlife Hospital‘den ‘Karın Duvarı Fıtıkları’ Etkinliği

Özel Gürlife Hospital‘den ‘Karın Duvarı Fıtıkları’ Etkinliği
04.02.2020
A+
A-

Özel Gurlife Hospital “Halk Sağlığı- Sağlıklı Yaşam Panellleri” kapsamında Eskişehir Vitra Karo Sanayi ve Ticaret A.Ş. ev sahipliğinde, 31.01.2020 tarihinde; Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yaşar Keskin tarafından Karın Duvarı Fıtıkları’ konulu seminer gerçekleştirildi.

Karın duvarı fıtıkları

Op. Dr. Yaşar Keskin konuşmasına “Karın duvarı fıtıkları, karın duvarındaki zayıf bir noktadan karın içi organlarının karın duvarı dışına çıkmasıdır.” tanımlamasıyla başladı. Bu fıtıkların çıkış sebeplerini de karın duvarındaki kasların zayıflaması ile karın içi basınç artışı olarak ifade etti. Ağır kaldırmak, fiziksel güç gerektiren işler, gebelikler, obezite, kronik öksürük ve kronik kabızlıkların karın içi basıncı arttırarak fıtıklara sebep olduğunu da sözlerine ekledi.

En sık görülen fıtıklar kasık fıtıkları                         Kasık bölgesinde gelişen fıtıkların, tüm fıtıkların  % 75 ini oluşturduğunu belirten Op. Dr. Yaşar Keskin “İnguinal herniler(kasık fıtıkları) erkeklerde kadınlardan 9 kat daha fazla görülür. Femoral herniler(kasık altı fıtıkları) kadınlarda erkeklerden 3 kat daha fazla görülür.” bilgisini de sözlerine ekledi.

Kasık bölgesi fıtıklarında tedavi yöntemleri Kasık bölgesi fıtıklarının tedavisi cerrahidir.  Temel olarak 2 çeşit fıtık ameliyatı vardır. Bunlar: açık cerrahi veya laparoskopikcerrahidir. Yamalı ve yamasız fıtık tamiri yapılabilir.”   İfadesiyle fıtık cerrahisini açıklayan Op. Dr. Yaşar Keskin. laparoskopikyamalı onarımlarda ve açık yamalı onarımlarda nüks oranının sadece % 1-2 olduğunu da sözlerine ekledi. Bu gibi durumlarda kesinlikle bir genel cerrahi uzmanına başvurulması, gerekli muayene ve tetkiklerin yaptırılması uyarısında bulunan Op. Dr. Yaşar Keskin, sunum bitiminde katılımcı sorularını yanıtladı.

Özel Gurlife Hospital “Hayat sağlıkla güzel” sloganıyla bir etkinliğe daha imza attı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.