Site Rengi

DOLAR 32,3740
EURO 34,9623
ALTIN 2.325,52
BIST 9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Para Para Para Daha Nice Reklamlara

16.05.2021
A+
A-
İktidara gelirseniz, hal ve hareketlerinize dikkat edin.
Kibirli olmayın, kendini beğenmişlik etmeyin. Size ait olmayan şeyleri almayın, güçsüzlere yardım edin ve ahlak kurallarına uyun. Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur.
 Her iktidar geçicidir ve herkes, er veya geç, önce milletin ve nihayet Allah`ın önünde hesap verecektir.”
Bu sözler rahmetlik Aliya İzzetbegoviç’e ait.
Allahın önünde verilecek hesabı Rabbim mutlaka soracaktır.
Biz kendi adımıza ve kamu adına, Eskişehir’de iktidarda ki AK Partinin kendini vazgeçilmez zanneden kudretli  Milletvekilleri ile Belediyeleri yöneten kibirli  CHP’li seçkinleri eleştirmekten kaçmadık, korkmadık.
Güç ve iktidara sahip olanlar bizlerin vekaleti ile sahip oldukları size, bana, ona ait parayı harcıyorlar.
Bu güç ve harcanan paraları da sadece biz ve bir kaç iyi gazeteci (adam) hariç kimse de sormuyor.
Çünkü  Eskişehir’de malum özgür basın susturulamaz tayfası,eski halkın kurtuluşcuları, belediyecilerle akşam sofralarını paylaşanlar ve en büyük grub olan özgürün basını Belediyeleri asla eleştirmiyorlar.
Eleştirememe nedenlerinden  bir tanesi  ideolojik diğer en büyük nedenini de Tepebaşı Belediyesinin 4 Milyonluk, Odunpazarı Belediyesinin 3.5 milyon liralık reklam harcamalarının içerisinde bulabilirsiniz.
Bunun içerisine Belediyelerin dijital baskı ve ağırlama giderlerini de ekleyebilirsiniz.
Geçen yazımda bilboardlar üzerinden  reklam harcamalarının nasıl yapıldığını anlatmıştım.
Başka bir örnekte de Odunpazarı Belediyesi içerisinde bulunan 10 metrekarelik çay ocağının,Belediye çalışanının  kendi içtiği çayın parasını ödemesine, üstüne  Başkanlığında misafirleri için çayını, gazozunu kendisinin karşılaşmasına rağmen 2018 senesinde 1.5 Milyon liralık fatura kesmesini örnek göstermiştim.Özür diliyorum rakam 1.5 milyon değil, 1 milyon 650 bin Liraymış.
 Eskişehir’de Belediyeleri eleştirmeyi bırakın, harcanan reklam parasına itiraz eden  muhalefet partisinin İl Başkanını gömen  gazete sahibi ve köşe de yazarını da  gördük. Bu günleri gösteren Rabbime Hamdolsun….
Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan  1 Mayıs dolayısı ile Odunpazarı Bölgesinin her tarafını reklama boğan Odunpazarı Belediyesi ve Başkanına  yönelik ” Reklama harcayacağın parayı esnafa, emekçilere ver” dedi.
Haksız mı???? Zaten sokağa çıkma yasağı var, bu kadar görsel reklamın ne anlamı var??? Boş sokaklara reklam ne güzel hayat….
Tabii ki Devletin parası ile  bu kadar reklam  harcaması mı yapılır diye sorarsan linç mekanizması da hemen harekete geçer. Peki Hüseyin Beyin sorusuna cevab nereden mi geldi………
Eski Ak Parti Milletvekilinin sucuk salam ve peynirci olan  gazete sahibi  oğlundan geldi. Beyefendi bu paralara yazık diyen  muhalefet partisinin İl Başkanını 3-5 Billbord üzerinden çapsız siyaset yapmakla suçladı…. Vayyyyyy üç-beş bilboard…
 Sucukcu medya patronunun  malum yazısını ve önceki yazılarını okuyunca kendisini takdir etmemek  mümkün değil.. Beyefendi özgürün basınının üstatlarının bir adım önüne geçerek  Kazım Kurt’un Beyin  hayatı boyunca duymadığı ve duyamayacağı övgüleri bir bir sıralamış.İnanın  Can Ataklı, Yılmaz Özdil bu beyefendinin  yanına yaklaşamaz. Kazım Kurt Bey para ile çıktığı Halk TV de bile böyle övgü alamamıştı. Beyefendi yazmış da yazmış onu yaptı, bunu yaptının üzerine bir tek  Kazım Kurt Beyi  Ortadoğu ve Balkanların en iyi Başkanı ilan etmemiş… Kazım Kurt Beyin  icraatlerini kopyala yapıştırla överken bir hususu unutmuş.Artık Belediye sitesinden mi aldı veya kim göndermiş ise yazının fontunu, karakterini değiştirmeyi unutmuş….. Kendi övgüleri başka font icraatlerin içinden başka font.. Belli ki  yazıya bir başka sihirli  dokunuş olmuş… Değişik bir tarz…
Sucuk, salam ve peynirci olan gazete patronunun Kazım Kurt Beyi övdüğü kopyala yapıştırın içeriğine hiç dokunmuyorum çünkü hangi birini düzelteyim bilmiyorum… Belediyeyi 40 milyon kara geçirdi yazmış ki, bunun düzeltilecek, cevab verilecek hiç bir tarafı yok.Fakat 3-5 bilboard demesine bayıldım. Belli ki Belediyeden bilgi akışı hususun da sıkıntısı yok, bizim için  öğrenebilirler mi kendileri  acaba???? Kaç bilboarda, kaç günlük reklam verildi ve ne kadar baskı parası ödendi.Bunları da öğrenmişken Doların 4.TL olduğu 2018 yılın da kesilen  1Milyon 650 liralık çay ocağı faturasının içeriğini de yine bizim için  öğrenebilirse kendisine minnet  duyarız.
Sayın İl Başkanının reklam sorusunun nedenini tahmin edebiliyoruz, reklam parasının sorusuna cevabın da  özgürün basınından değil de ters taraftan gelmesini  nedenini de çok iyi biliyoruz fakat yutkunuyoruz.Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan gücü yettiği ölçüde Eskişehir’de ki düzene çomak sokar. Bu çomaklarını karşılığın da da  kendisini  itibarsızlaştırmaya çalışırlar.Kimi zaman Belediye Başkanı televizyona çıkar isnatlarda bulunur, fakat Hüseyin Beye cevap hakkı vermezler, kimi zaman da Bravda’da  Ahmet abi,Kazım abiciler köşelerinden çakarlar.Kimi zaman Belediyecilerle akşam sofralarında oturan büyük büyük köşe yazarları, akşamın sabahın da o köşelerin de  mutlulukla  Hüseyin Beyi gömerler.Kimi zaman  özgürün basınının şakacı üstatları alakasız  resimlerin üzerinden “Gözüm hiç tutmadı” derler.Tabii ki  şakadan……. Biz kırk kişiyiz kırkımızda birbirimizi biliriz. Eskişehir de ki oluşturduğunuz  düzeninizin çarklarını nasıl   dağıttığımızı da hep beraber  yaşayıp göreceğiz.Al gülüm ver gülümün bittiğine herkes şahit olacak..
Özgür basın susturulamaz tayfası, halkın kurtuluşcuları, akşam sofralarında belediyecilerle dostluk tazeleyenler, özgürün basınından oluşan Bravda’ya yeni katılan  Şarküteri(Sucuk, salam, pastırma, peynir) patronu olan aynı zaman da  gazete patronu ve köşe yazarını tebrik ediyorum….Sizlere Bravda’da bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.
Kazım Kurt Beyin Avukatı değilim diyen fakat gönüllü Avukatlığına talip olan Şarküteri ve gazete patronu Beyefendinin babası olan Ak Parti’nin eski Milletvekili Fahri Keskin’i  muhabbetle anıyorum. Tertemiz bir Milletvekilliği yaptı namusu ile geldi namusu ile  köşesine çekildi. En çok da Sayın Milletvekiline  üzülüyorum maalesef hayat böyle bir şey…
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.