Site Rengi

DOLAR 32,3151
EURO 35,0957
ALTIN 2.298,67
BIST 9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Prof. Dr. Günay Avrupa Konseyi Kadın Grubu Üyesi Oldu

Prof. Dr. Günay Avrupa Konseyi Kadın Grubu Üyesi Oldu
17.03.2022
A+
A-

AKPM’de Kadın Gücü
Prof. Dr. Günay Avrupa Konseyi Kadın Grubu Üyesi Oldu

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Despina Chatzivassiliou-Tsovilis başkanlığında ‘women@pace’ ‘Kadın@AKPM’ Grubu oluşturuldu. Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay da bu grubun üyesi oldu. Grubun gerçekleştirdiği ilk toplantıda Ukraynalı Kadın milletvekilleri savaş ortamında yaşananları paylaştılar ve insani yardım organizasyonu konusunda bilgi verdiler. Toplantıda konuşma yapan Prof. Günay, ‘’Ukrayna’da yaşananlar ve sivillerin karşı karşıya kaldığı zulum karşında acılarını gönülden paylaştıklarını iletti. “Bu tür savaş ve kaos ortamlarında en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor. Şu anda da 3 milyona yakın kadın eşlerini, kardeşlerini, babalarını arkada bırakarak çocuklarının geleceği için göçmen konumuna düştü, bir belirsizliğe doğru yola çıktılar. Önceliğimiz göçmenlerin korunması ve hayatlarını idame ettirmesi ancak kadın ve çocukların en fazla karşılaştıkları tehdit cinsiyet bazlı şiddet ve insan kaçakçılığı. Fiziksel ve cinsel her türlü suistimale açık hedef grup haline geliyorlar.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.

DÜNYA KADINLARININ SESİ OLMALIYIZ

Konuşmasında Birleşmiş Milletler’in yayınladığı bazı verilere yer ver Prof. Dr. Günay, ‘’BM Nüfus Fonu’nun 2019 verilerine göre Doğu Ukrayna’da (Kırım ve Donbas) son sekiz yılda 15 yaş üstü kadınların %75’i fiziksel veya cinsel istismara maruz kalmışlar. Cenevre Sözleşmesi kapsamında kadın ve çocukların korunmasına yönelik maddeler olmasına rağmen, cinsel istismar bir insan hakkı ihlali olarak tanınmamakta sadece onura karşı işlenen bir suç olarak görülmektedir. Bu konuda Konsey’deki kadınlar olarak birlikte politikalar geliştirmeli ve tüm dünya kadınlarının sesi olmalıyız.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.