Site Rengi

DOLAR 32,3122
EURO 35,1016
ALTIN 2.279,32
BIST 8.962,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
23°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C

Prof. Dr. Nurullah Genç: ‘Başarı Bedel ister’

Prof. Dr. Nurullah Genç: ‘Başarı Bedel ister’
23.09.2019
A+
A-

Kütahya ‘nın Simav ilçesinde, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Simav Temsilciliği ve Simav Belediyesi tarafından, Şair ve Akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç’in katılımı ile ‘Başarı bedel ister’ konulu konferans düzenlendi.
Gençlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa, Simav Belediye Başkan Vekili Fatih Kalay, TÜGVA Simav İlçe Temsilcisi Tamer Çınkı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Ak Parti Simav İlçe Başkanı Eczacı Ahmet Kulat, Okul ve Kurum Müdürleriyle öğrencilerle gençler katıldı.
Şair öğretmen Turan Akbulut’un tarafından, özgeçmişi anlatılan Şair ve Akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç, başarının yeniden sorgulanması, değerlendirilmesi ve gençlere kazandırılması gerektiğini belirtti.
Başarının bedel istediğini anlatan Genç, “ Sevgili öğrenciler ve aziz dostlar, başarmak zorundayız. Başarı bedel ister. Bunun için de yapmamız gerekenler var. Bunlardan birincisi tedricen hareket etmek zorundayız. Birden bire bir başarı olmaz. Adım adım ve sabırla, gereğini yaparak gideceksiniz. Yıllar geçecek şimdi 20 yaşında iseniz, 40 yaşınızda bakacaksınız ki başka bir dünyadasınız, kendi dünyanız değişmiş. Buna tedricilik diyoruz. Bir de tecrit var o da soyutlama. Herkesle aynı anda bütün hayatınızı yaşama imkanına sahip değilsiniz. Arkadaşlıklarınızı, ailenizi, kardeşliklerinizi, tüm ilişkilerinizi gözden geçirmek, 20 yıllık kurguya uygun duruma getirmek zorundasınız, buna tecrit diyoruz. Soyutlayacaksınız kendinizi, Hem her yerde bulunup, Simav’ın sokaklarında dolaşıp, eğlenip, yiyip, içip, hem de büyük başarılar gösteremezsiniz. Kendinizi o başarıya hapsederken bir takım meseleleri hayatınızdan ayıklayacaksınız, bir takım meseleleri de öne çıkaracaksınız. Bazı hususları öne çıkaracaksınız, buna tecrit veya soyutlama diyoruz. Kendinizi soyutlayacaksınız ve o hedefe doğru yürüyeceksiniz. Yetenek olmayınca başarılmıyor. İkincisi de bilgi. Okumadan bilgi sahibi olamazsınız. Size tavsiyem, kulaktan dolma bilgiden uzak durun” dedi.
Konferans sonrası Prof. Dr. Nurullah Genç’e, TÜGVA Simav Temsilcisi Tamer Çınkı tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.