Site Rengi

DOLAR 32,3656
EURO 35,1270
ALTIN 2.324,44
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Ramazan Pidesi Fiyatı Belli Oldu

Ramazan Pidesi Fiyatı Belli Oldu
22.04.2020
A+
A-

Eskişehir’de Ramazan pidesi satış bedeli belli olurken, bu yılki pideler 280 gram olarak 2 buçuk liradan satılacak.

11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayın gelmesi yaklaştı. Ramazan boyunca vatandaşların sofralarında olmazsa olmazlardan biri olan pidenin fiyatında önceki yıla göre bir değişiklik oldu. Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan İç Anadolu Fırın İşletmecileri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Mülazımoğlu, 280 gram pide satış fiyatının bu yıl 2 buçuk lira olarak belirlendiğini söyledi. Korona virüsü salgını tedbirleri kapsamında Eskişehir ve ilçelerinde faaliyet gösteren fırınlarda gereken her türlü tedbir ve hijyen koşullarının titizlikle alındığına da dikkat çeken başkan Mülazımoğlu: “Geçtiğimiz yıl ramazan ayında fırınlarımızda 300 gram pideyi 2 lira 10 kuruştan satıyorduk. Bu yıl ise 20 gram düşüşü ve 40 kuruşta fiyat artışına gidildi. Yeni fiyat tüm fırın işletmecilerimize bildirildi. Ayrıca virüs salgını nedeniyle fırınlarımızda tüm üretimler saat 18.00’da sona erecek satışlar ise ilgili bakanlığın genelgesi doğrultusunda devam edecek. Sıcak pide alabilmek için vatandaşlarımız kuyrukta bekletilmeyecek. Fırınlarda soğuk sıcak pide ayrımı yapılmadan satış yapılacak. Sosyal mesafe kuralına da mutlaka uyulacak” dedi.

Fiyatta yüzde 19 zam söz konusu
Bu yıl pideye yapılan yaklaşık yüzde 19 artışın giderleri karşılayamayacağını da belirten Kazım Mülazımoğlu: “Eskişehir halkımız geçen yıl olduğu gibi bu ramazan ayında da en ucuz pideyi güvenli bir şekilde tüketmeye devam edecek. Biz fırıncılar salgın nedeniyle vatandaşımızın ayağına kadar giderek ekmeksiz bırakmadık. Bu sıkıntılı ve tehlikeli süreçte biz fırıncılarda taşın altına elimizi koyduk. Daha sağlıklı günler için sıcak pide yerine soğuk pide tüketmeyi tercih edelim. Tüm fırıncılar adına Eskişehir halkımıza sağlık günler diliyorum Halkımızın Ramazan ayı mübarek olsun” diye aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.