Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Ramazan’da İhtiyaç Sahiplerinin Sofraları Pidesiz Kalmıyor

Ramazan’da İhtiyaç Sahiplerinin Sofraları Pidesiz Kalmıyor
30.04.2020
A+
A-

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede birlik ve beraberliğin önem arz ettiği bu günlerde, Eskişehir’de bir grup duyarlı vatandaş tarafından Ramazan ayı olması dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere her gün pide dağıtımı yapılıyor.
Korona virüs sürecine denk gelen Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, salgın olmasına rağmen ihtiyaç sahibi aileler unutulmuyor. Bu kapsamda Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Huzur Mahallesinde bir grup gönüllü vatandaş tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik günlük 250 adet pide yardımında bulunuluyor. Pidelerin masraflarını hayırseverler üstlenirken; pide dağıtımını duyan kişiler de ihtiyaç sahiplerinin sofralarına dokunabilmek için adeta sıraya giriyor. Ayrıca pide dağıtımı yapan yardımseverler hijyen kurulları kapsamında eldiven ve maske takımını da ihmal etmiyor.

“İhtiyaç sahibi ailelerin iftarlık pide ihtiyaçlarını karşılıyoruz”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan mahalle sakinlerinden Zülfikar Özçelik, mahallelerinde yer alan tüm sokakları tek tek gezdiklerini söyledi. Özçelik: “Mahallemizin ihtiyaç sahibi ailelerinin ihtiyaçlarını Ramazan ayında tedarik ediyoruz. Bu durumu sosyal medyada paylaşınca gören hayırseverler, ‘Ramazan ayında pideler de bizden olsun’ dediler ve böyle bir kampanya başlatıldı. Bunun üzerine her gün 250 pide dağıtıyoruz. İhtiyacı olan tüm ailelerimizi tespit ettik. Huzur Mahallemizin 7 bin 800 nüfusu, 53 sokağı ve 3 caddesini her gün geziyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin iftarlık pide ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bunun yanı sıra evindeki çocuğunun maması bitmişse, büyüklerimizin bir ihtiyacı varsa ona da koşuyoruz. Böyle bir gönüllü ekip kurduk. Yardım kampanyamızı sosyal medyadan paylaşınca, Antalya gibi uzak illerden, çevre ilçelerimizden yardımlar geliyor. İnşallah yurt dışından da gelecek. Yani Huzur Mahallemizde huzur var” diye konuştu.

“İnsanlarımız huzurlu ve mutlu, bizlere duaları yetiyor”
Pide dağıtımını karşılıksız olarak yaptıklarının altını çizen Özçelik: “Onların hayır dualarını hiçbir şey ile anlatamayız. Gerçekten biz bize yeteriz. Şu anda mahallemizde biz bize yetiyoruz çok şükür. Devletimize de bu konuda yük olmuyoruz. İnsanlarımız çok huzurlu ve mutlu, bizlere duaları yetiyor. Biz bunları karşılıksız, menfaatsiz yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.