Site Rengi

DOLAR 32,3715
EURO 35,0331
ALTIN 2.324,05
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Rektör Vekili Prof. Dr. Şenocak’tan ‘23 Nisan’ Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Şenocak, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Şenocak mesajında:
“Bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum. 23 Nisan 1920’de Meclisimizin açılmasıyla, yok olmanın eşiğine gelmiş Türk Milleti için yeni bir diriliş ve şahlanış dönemi başlamış, ‘Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ esasıyla yürütülen İstiklal Mücadelemiz, vatanımızın işgallerden kurtarılması ve Cumhuriyetimizin kurulmasıyla nihayete ermiştir.      

Cumhuriyetimizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu milli onur gününü huzurlu ve müreffeh bir Türkiye’nin teminatı olarak gördüğü çocuklarımıza armağan etmiş ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak adlandırmıştır. Dünyadaki tek çocuk bayramına sahip olan çocuklarımız, bu mutlu günü her yıl dünya çocuklarıyla birlikte kutlayarak barış ve kardeşlik duygularını paylaşmaktadır. 

Çocuklarımızın yarının; kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, çalışkan, görev ve sorumluluklarına bağlı, bilim ve teknolojiye hakim, araştıran ve sorgulayan gençleri olarak Büyük Türkiye hedefine yürüyeceklerine olan inancım tamdır. 

Ben bu vesileyle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Birinci Meclisin tüm üyelerini, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, tüm çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.