Site Rengi

DOLAR 32,3266
EURO 35,0806
ALTIN 2.297,91
BIST 8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Sağlık-Sen’den ‘Tıp Bayramı’ Açıklaması

Sağlık-Sen’den ‘Tıp Bayramı’ Açıklaması
13.03.2020
A+
A-

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, 14 Mart Tıp Bayramı münâsebetiyle bir basın açıklamasında bulundu. Sağlık Sen Şube Başkanı Köksal açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı’nda günlerini kutlamanın yanı sıra, sorunlarını dile getirmekte, çözüm aramaktadır. Tıp Bayramı, sağlıkta bir meslek grubuna ait olmayıp, bütün sağlık çalışanlarını kapsamaktadır. Bu anlamlı günün, sadece bir meslek grubuna aitmiş gibi algılanıp değerlendirilmesi, bir ekip halinde bu hizmeti yerine getiren sağlık çalışanlarını da üzmektedir. 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle, bir kez daha sağlıkta yaşanan sorunları dile getiriyor, çözüm talebimizi tekrarlıyoruz.

Sağlık çalışanları bu yılki 14 Mart Tıp Bayramı’na, çalışmalarına başlanmış yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçmesi beklentisiyle girmektedir. Çalışma barışını bozan adaletsiz performans sisteminin, adaleti tesis edecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Son yapılan düzenleme mağduriyetleri gidermemiş hatta daha çok mağduriyetlere sebep olmuştur. Bu konu da hem yerel de hem de Genel Merkez özellinde gerekli çalışmaları yapmaktayız.

Sağlıkta yetersiz istihdam sorunu giderilmeli, sağlık çalışanlarının yükü hafifletilmelidir. İş yükü kaliteli sağlık hizmetini etkilediği gibi, tükenmişlik sınırında görev yapansağlık çalışanları iyice yıpratmaktadır. Ayrıca sözleşmeli sağlık çalışanlarının kadro beklentisi karşılanmalı, vekil ebe hemşireler, 4/B’liler ve kamu dışı aile sağlığı çalışanı olarak istihdam edilenler kadroya alınmalıdır.

Yine Sağlık-Sen olarak bizim talep ve kazanımımız olan kreş konusundaki uygulamalar, hassasiyetle sürdürülmeli, kurumlarda yaşanan kreş sorunu giderilmelidir. 24 saat esasına göre hizmet veren sağlık kurum ve kuruluşlarında 24 saat açık kalacak kreşler açılmalıdır.

Sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından olan şiddet konusundaki kararlılık sürmeli, şiddeti önleyici kalıcı tedbirler hayata geçirilmelidir. Şiddet uygulayanlar mutlaka tutuklu yargılanmalı, 6 ay süreyle sağlık giderleri sosyal güvenlik kurumu yerine kendileri tarafından karşılanmalıdır. Şiddetin önlenmesi konusunda vatandaşlarımıza da çağrıda bulunuyor, halkımızın sağlığı için fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına sahip çıkılmasını istiyoruz.

Ülkemiz 2020 yılına acılarla girdi. Elazığ-Malatya Depremi, Van’da çığ düşmesi, İstanbul’da uçak kazası, sınır ötesinde şehit haberleri. Allah böyle kötü olayları bir daha bu kadim millete yaşatmasın. Ölenlerimize rahmet, geri de kalanlara baş sağlığı diliyorum. Saydığım tüm olaylarda öncelikli aktör sağlık personeli idi. Gece den sabaha 2500 aşkın UMKE görevlimiz Elazığ-Malatya’ya ulaştı. Çığ oldu olay yerine en önce UMKE, 112 ve sağlık çalışanları ulaştı, uçak kazası yaşadık olay yerinde yine biz vardık.

Şimdiler ise dünyayı kasıp kavuran tüm ülkeleri esir alan, ülkemizde alınan tedbirler çerçevesinde etkilerini en aza indirdiğimiz Corona (COVID19) salgını. Okullar kapanıyorkonserler toplantılar iptal ediliyor, AVM’ler boşalıyor, maçlar iptal ediliyor, hasta olan evinde 14 gün dinleniyor, gösteriler ve yürüyüşler bile iptal ediliyor ancak sağlık personeli yine görevinin başında… Bu kadar fedakarca çalışan sağlık personelinin hakkını siyasetçiler ve bürokratlar ne yapsa ödeyemez. Ancak sağlık çalışanlarının gerileyen özlük, mali ve ekonomik hakları var. Biran önce sağlık personelini düzlüğe çıkarılması için gerekli düzenlemeler vakit geçirilmeden yapılmalıdır. Sağlık çalışanları sahipsiz kalmıştır. Devlet ve millet aşkı ile verilen hizmetin parasal karşılığı yoktur farkındayız. Ancak sağlık personeli içinde dediğimiz gibi biran önce gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Sadece afetlerde acil durumlarda değil her an sağlık personeli hatırlanmalı ve gerekli hassasiyet gösterilmelidir.

Sağlık hizmeti bir ekip işidir. Bu kutsal hizmetin mensubu olan bütün sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağlık çalışanlarının bayramı, vatandaşlarımızın sağlığıdır. Hayatın her anında yanımızda olan ve bu hizmetin sunulmasında görev yapan bütün sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunarken, taleplerinin karşılandığı, sorunlarının çözüldüğü sağlıklı ve huzurlu bir gelecek diliyoruz. Bütün sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.