Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Sakallı: ‘5 Yıl İçinde 10 Bine Yakın Gencimizi İş Sahibi Yapacağız’

15.08.2019
A+
A-

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, seçim çalışmalarını sürdürüyor.  Sakallı, yerel seçime ilişkin gerçekleştirdiği ziyaretlerde, proje ve hedeflerini de vatandaşlara aktarıyor.

Yeni nesil belediye başkanlığı ve yeni nesil belediyecilik vurgusu yapan Sakallı, belediye başkanının gençlere iş olanağı sağlaması gerektiğini söyledi. Sakallı, “Eskiden belediye başkanının adı şehir emini idi. Yani, şehrin kaderinin kendisine emanet edildiği emin insan demekti. Bu şehirdeki gençlerin iş sahibi olmasını belediye başkanı düşünmezse kim düşünecek? Şehrin yolunu, asfaltını, çöpünü, yeşil alanını, kültür faaliyetlerini düşünürken bunu neden düşünmeyelim? Bundan neden sorumlu olmayalım” ifadelerini kullandı.

Bu şehirdeki gençleri sahibi yapmak benim sorumluluğum

“Şehrimizde üniversite öğrencilerimiz, üniversite mezunu gençlerimiz kafelerde saati 4 liraya çalışıyorlar” diyen Sakallı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böyle mi olmalı? Ben de okurken simit satmış, ayakkabı boyamış bir adamım. Üniversiteyi çalışarak okumuş biriyim. Benim hayalim ve hedefim, bizim gençlerimiz Organize Sanayi Bölgesinde sosyal güveliği olan yerlerde, ayda 3-4 bin lira maaş alsın. ‘Gençlere iş bulmak büyükşehir belediyesinin veya belediye başkanının görevi değil’ deniyor. Bu şehirde yaşayan her gence iş bulmak bu şehrin belediye başkanı olarak benim birinci derecede sorumluluğumdur.”

5 Yıl İçinde 10 Bine Yakın Gencimizi İş Sahibi Yapacağız”

Bu konudaki hedef ve projesini aktaran Sakallı, “Yeni nesil belediyecilik derken kastettiğim şey bu. Ben Burhan Sakallı olarak söz veriyorum. 5 yıl içerisinde Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde 10 bine yakın gencimize istihdam sağlayacak bir ya da birkaç lokomotif yatırımın yapılmasına öncülük edeceğim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.