Site Rengi

DOLAR 32,3733
EURO 34,9950
ALTIN 2.325,67
BIST 9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Saraç: Ar-Ge Gücümüz Teknoparklarımız Sayesinde Gelişiyor

Saraç: Ar-Ge Gücümüz Teknoparklarımız Sayesinde Gelişiyor
15.04.2021
A+
A-

ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Betül Demircan ve Eren Gönenli ile ATAP A.Ş. Genel Müdürü Dr. Sedat Telçeken, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ı ziyaret ettiler.

ATAP A.Ş.’de mart ayında gerçekleşen genel kurul sonrası Metin Saraç başkanlığında oluşan yeni yönetim işleyiş ve strateji planları hakkında görüşlerini paylaşmak ve iş birliklerini artırmak adına ziyaretlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesinin ardından Anadolu Üniversitesini ziyaret eden heyet, Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal ile görüştü. Gerçekleşen ziyaretteAnadolu Üniversitesi’nde bulunan Türkiye’nin ilk teknoparkı yanı sıra öğrenci ve öğretim üyelerinin girişimcilik ekosistemine sağlayacağı katkı ve katılımları görüşüldü.

İş birliği ve gelişini ileriye taşımalıyız

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, yıllardır süregelen ekosistemdeki iş birliğin ileriye taşımaları gerektiğini aktararak, “Anadolu Üniversitesi, grafikanimasyon ve uzaktan öğretim konularında çalışan girişimcilerin ağırlıklı olduğu üniversite. Burada yıllardır süregelen ekosistem var. Bu ekosistemdeki iş birliğini ve gelişimi ileriye taşımalıyız” dedi. ATAP A.Ş. ve yeni yönetimine başarılar dileyen Rektör Erdal, üniversite olarak her zaman ATAP A.Ş.’nin yanındaolacaklarını söyledi.

ATAP A.Ş. ekosistemi Türkiye’ye örnek

ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç ise, 4 üniversite ile birlikte 5 teknoparka sahip olan ATAP A.Ş.’nin, Türkiye’ye örnek bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi olduğunu söyledi. Saraç yapılacak somut çalışmalarla teknopark kapasitesini artırmayı hedeflediklerini belirterek, Teknopark girişimcilerimiz şehrimize ve ülkeye yüksek katma değere sahip yenilikçi ürün geliştirerek katkı sağlamaktadır. Eskişehir’in Ar-Ge gücünün ve altyapısının gelişmesinde, teknoparklarımız büyük katkı sağlıyor. Sayın Rektörümüz Anadolu Üniversitemizde bulunan teknoparkımız da üniversitenin önemli değerlerinden birisidir. Teknoparkın kapasitesinin ve iş birliğinin arttırılmasına yönelik olarak somut çalışmaları yapmak istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.