Site Rengi

DOLAR 32,3249
EURO 35,0645
ALTIN 2.308,47
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Sarıcakaya Belediyesi’nden En Özel Anneler Günü

Sarıcakaya Belediyesi’nden En Özel Anneler Günü
11.05.2021
A+
A-

Sarıcakaya Belediyesi Sosyal sorumluluk projesi kapsamında örnek çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam ve eşi Atiye Çam’ın koordinatörlüğünde engelli çocuklara sahip ailelere yönelik farkındalık oluşturabilmek amacıyla faaliyete geçirdiği çalışmayla takdir topladı. Anneler günü kapsamında ilçedeki; Beyköy, Dağküplü, Düzköy, İğdir, Kapukaya, Laçin, Mayıslar ve Merkez de dahil olmak üzere 26 aile tek tek ziyaret edilirken onlardan gelen talep ve öneriler de kayıt altına alındı. Engelli çocuklara sahip annelerin Anneler Günü programına katılan AK Parti Sarıcakaya İlçe Kadın Kolları Başkanı Azime Demirel ile Atiye Çam, zaman zaman duygu yüklü anlar yaşadı.

Fedakâr annelerin engelli çocuklarını büyütürken asla bir gece dahi olsun derin ve aralıksız uyku uyumadıklarını kaydederek sözlerine başlayan Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam: “Asıl fedakâr annelerimiz sizlersiniz. Bizler sadece sizlerin yaşantılarını yüzeysel gözlemleyebiliyoruz. Perde arkasında yaşadığınız zorluk ve sıkıntıları sizler daha iyi biliyorsunuz. Çocuklarınızın gözleri görmese de, kulakları işitmese de, el ele çayırlarda çimenlerde koşturmasa da annelik duygusu ve şefkati bizlerin tarif edemeyeceği bir şeydir” dedi.

Engelli ailelere destek konusunda neler yapabileceklerini tespit edebilmek amacıyla böyle bir çalışma içerisinde bulunduklarını aktaran İlçe Kadın Kolları Başkanı Azime Demirel de: “Ben kendimde bir engelli çocuk sahibi olan anneyim. Toplum olarak bize düşen görevler de elbette vardır. Engelli birey denince çoğumuzun zihninde “acınacak birey” imajı canlanıyor. “Hepimiz engelli adayıyız.” derken bile aslında engelli olmanın “sıkıntılı, düşkünlük içeren bir hâl” olduğunu, vurgulamış oluyoruz bir bakıma… Fakat bizim asıl yapmamız gereken şey, engelliler için yasaların emrettiği görevleri yapmaktan; ayrımcılıktan, ötekileştirmekten ve önyargılardan arınmış bir bakış açısı geliştirmek olmalıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından günün önemine istinaden annelere üzerinde çocuğuyla birlikte resmi olan halı dokuma çerçeve ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.