Site Rengi

DOLAR 32,3658
EURO 34,9484
ALTIN 2.325,25
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Sazak TBMM’de Eskişehir’in Sorunlarına Dikkat Çekti

Sazak TBMM’de Eskişehir’in Sorunlarına Dikkat Çekti
28.04.2022
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, TBMM Genel Kurulu’nda Eskişehir’in sorunları hakkında gündem dışı söz aldı.

Konuşmasına Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen Üsteğmen Ömer Delibaş ve Teğmen Kaan Kanlıkuyu’ya Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Milletvekili Sazak, ülkemizin güncel sorunlarının yanı sıra Türkiye’nin bulunduğu iklim kuşağa sebebiyle karşılaşma ihtimalimiz olan kuraklık ve kıtlığa dikkat çekti. Tarımın Türkiye’nin stratejik silahı olması gerektiğini vurgulayan MHP’li Sazak, Eskişehir’in zengin ve verimli topraklara sahip olmasına karşın geçtiğimiz senelerde Porsuk Barajı’nın su seviyesinin düştüğünü ve Eskişehir tarımının olumsuz etkilendiğini belirtti.

Kuraklık dışında kırsal ilçelerden düzenli olarak merkeze gerçekleşen göçlerin de Eskişehir’in sorunu olduğunu ifade eden Milletvekili Sazak, “Her yıl gözlenen kırsaldan kente gerçekleşen göçler sayesinde bugün Eskişehir halkının kırsalda ikamet eden nüfusu yaklaşık olarak yüzde 10’a kadar gerilemiş ve genç nüfusun büyük bir bölümü kırsalı terk etmiştir. Kent merkezine olan bu yığılmanın önlenmesi için ilçelerin cazip hâle gelmesi gerekmektedir. Kuraklık ve kıtlığı önleyecek nitelikte bir üretim, ilçelerde tarım liseleri, bölgelere has uygulamalı tarım, teknik okulların açılmasıyla ve genç nüfusun eğitilmesiyle eğitimli kırsal bir nüfus oluşturulmalıdır zira tarım eğitimdir, bilgidir, kültürdür, ortak hafızadır” dedi.

Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Eskişehir’e gereken kaynakların aktarılması gerektiğini vurgulayan MHP’li Sazak, Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yolu, Eskişehir-Sarıcakaya yolu ve Eskişehir-Seyitgazi-Kırka yolu projelerinin en kısa sürede biteceğini müjdeleyip Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Hasan Polatkan Havaalanıyla ilgili sorunu çözüme kavuşturduğu teşekkür etti.

Eskişehir’in bütün sorunlarının yakından takipçisiolduğunu bir kez daha meclis kürsüsünden yineleyen Milletvekili Sazak, konuşmasını “lideri Sayın Devlet Bahçeli olan ülkücü hareketin necip Türk milletinin teminatı, necip Türk milletinin de Rusya Ukrayna görüşmelerinde görüldüğü üzere dünya sulhunun güvencesi olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. Dünya barışının ve adaletin tesisi için büyük Türk devletinin var ve güçlü olması ülkücü hareketolarak bizlerin asli hedefidir” sözleriyle bitirdi.

İletişim​​​​​​

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.