Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Sazak: Yunus Bizdir, Bizdendir

Sazak: Yunus Bizdir, Bizdendir
07.05.2021
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, vefatının 700’üncü yılında büyük tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’yi kabri anarak açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmesi münasebetiyle Mihalıççık’da düzenlenen anma törenine Mihalıççık Belediye BaşkanıHaydar Çorum, Mihalıççık Kaymakamı Mehmet Buğra Katırcı ve Beylikova Kaymakamı Hakan Başoğlu ile birlikte katılan ve bölgedeki ailelere Yunus aşı dağıtan Milletvekili Sazak daha sonrasında sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu.    

Açıklamasında Türk bilgini Yunus’u rahmetle andığının altını çizen MHP’li Sazak, “unutmamalıyız ki, Yunus bizdir, bizdendir. Bu toprakların tohumu, bu toprağın yetiştirdiği nadide bir filizdir” dedi. Yunus Emre’nin “Mağrur olma Beni Âdem! / Ölmemeğe çaren mi var? / Yakası yok ak gömleği / Giymemeğe çaren mi var?” dörtlüğüne de yer veren Milletvekili Sazak yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Vefatının 700. senesinde büyük Türk bilgini Türkmen Kocası Yunus’u rahmetle anıyor, bize bıraktığı kültür, düşünce ve gönül mirasını taşıyabilmeyi, taşıyabilecek nesiller yetiştirmeyi hedef ve umut ediyoruz. Unutmamalıyız ki, Yunus bizdir, bizdendir. Bu toprakların tohumu, bu toprağın yetiştirdiği nadide bir filizdir. 700 yıl gönülde yeşermeye devam eden Yunus ile birlikte bu topraklar yeşerecek nice fidanlara sahiptir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.