Site Rengi

DOLAR 32,5611
EURO 34,7000
ALTIN 2.517,24
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Seçimlerde Genç Mühendisler ‘Biz de Varız’ Dediler

Seçimlerde Genç Mühendisler ‘Biz de Varız’ Dediler
16.02.2020
A+
A-

22 Şubatta gerçekleştirilecek TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası 11. Genel Kurulu’nda odaya kayıtlı ‘Genç Çağdaş İnşaat Mühendisleri’ de ‘seçimlerde biz de varız’ diyor. Grup adına adaylık açıklaması yapan Orkun Kılıç, sektörlerindeki sorunları dile getirdikten sonra, tüm meslektaşlarının desteğiyle başarıya ulaşacaklarına inandıklarını söyledi. Kılıç’ın açıklaması şöyle: “Genç Çağdaş İnşaat Mühendisleri olarak; Alt yapısı hazırlanmadan açılan üniversiteler sonucu öğrenci arkadaşlarımızın maruz kaldığı niteliksiz eğitimden kaygı duyuyoruz. Binlerce meslektaşımızın işsizlikle sınanmasından, geri kalanlarımızın ise güvencesiz çalışma koşullarına zorlanmasından rahatsızızMüteahhit meslektaşlarımızın maruz kaldığı haksız rekabetten rahatsızız. Projeci meslektaşlarımızın çalışmak zorunda kaldığı proje fiyatlarından, kaygı duyuyoruz. Kamuda çalışan meslektaşlarımızın maruz kaldığı baskılardan rahatsızız. Kadın arkadaşlarımızın yaşadığı mobbing, taciz ve cinsiyet ayrımcılığından, inşaat mühendisliği mesleğinin erkek mesleği şeklinde lanse edilmesinden rahatsızız.

Başka meslekler tarafından yapılan şantiye şefliği hizmetinden ve kağıt üzerinde kalan hizmetlerden rahatsızız. Şehrimizde bir deprem olacağını biliyoruz fakat yapı stoğumuzdan kaygı duyuyoruz. Su kaynaklarımızın her geçen gün kirlenmesinden ve azalmasından kaygı duyuyoruz. Rant için yapılan imar planı değişikliklerinden, hoyratça harcanan kamu imkanlarıyla, yapılan yatırımlardan rahatsızız.

Tüm bu kaygı ve rahatsızlıkların bizlere yüklediği sorumluluğun gereği olarak, merkezine meslektaşlarını alan, meslektaşlarını koruyan, gücünü üyesinden, ve örgütlülüğünden alan; mesleğini, meslektaşını, ülkesini ve geleceğini düşünen, doğru bildiğini her alanda çekinmeden söyleyen, çözüm üreten, takip eden ve dahil olan bir İMO olabilmek adına birleştik. “İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesinin Çağdaş Mühendisler Grubu” olarak bugüne kadar olduğu gibi yarın da, meslek alanında, çevresinde, kentte ve ülkede olup bitenlere bilimin ve aklın yol göstericiliğinde bakmaya devam edeceğiz.

Plansız, projesiz yapılan çılgın projelerin oluşturacağı sonuçları, depremlerle savaşmak yerine imarla barışıldığını, termik santrallerin çevreyi kirleteceğini, kentsel dönüşüm ve afet bahanesiyle sağlanan bilimden uzak haksız rantları, yapı stoğumuzun durumunu, su kaynaklarımızın geldiği noktayı,  anlatmaya devam edeceğiz.’’

Oda yöneticilerimizin kırk yıl önce söylediklerinin doğruluğu ancak bugün kabullenilse de, bizler yılmadan doğruları kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.

Ancak tüm meslektaşlarımızın desteğini aldığımız takdirde, başarıya ulaşabileceğimizin bilincindeyiz. Siyaset üstü bir bakışla meslektaş dayanışmasını göstermek, emeğimizin karşılığını alabilmek ve meslek itibarımızı güçlendirmek için tüm meslektaşlarımızı bir arada durmaya çağırıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.