Site Rengi

DOLAR 32,5874
EURO 34,7793
ALTIN 2.506,64
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 22°C

Sendika Ağaları

22.07.2021
A+
A-
AK Partiden ayrılarak parti kuran AKP’li fırıldaklar son günlerde bir yerlerden talimat almış gibi Devlet Bahçeli Bey’e saldırmaya başladılar. Bu fırıldaklar Allah’ın lanetlediği kibirlerinden dolayı, her türlü söylemlerinin AK Parti’ye oy veren insanlar üzerinde etkisi olduğunu zanneden zavallılar. Sokaktaki AK Parti’ye oy veren insanların yüzde 90’ında Devlet Bey’e hürmet ve saygı, bu fırıldaklara karşı da tiksinti mevcuttur.
Devlet Bey’in, Cumhur İttifakı içerisindeki güçlü iradesini aynısını Eskişehir Milletvekili Nurullah Sazak Bey ve Eskişehir Milliyetçi Hareket Partisi’nin teşkilatlarında da görebilirsiniz.
MHP İl Başkanı İsmail Candemir Başkan lider, teşkilat ve doktrin temelinde vücud bulan Ülkücü ruhu sadakat ve samimiyetle temsil eden tam bir Ülkücüdür.
Nurullah Sazak Bey ve İsmail Candemir Başkan gerek teşkilat gerekse, sivil toplum kuruluşları içerisinde Devlet Bey’in iradesine karşı çıkan çatlak sese, parti disiplini içerisinde müsaade etmezler. Bunun bir örneğini kasım ayında göreceksiniz. 
Kimse Türkiye’de demokratik örgütlenme hakkından bahsetmesin. Türkiye’deki başta memur sendikalarından;
Memur-Sen  ile AK Parti,
Kamu-Sen  ile MHP, 
KESK ile CHP ve HDPnin geçişken ilişkileri vardır.
Siyasi partiler bu sendikaları kontrol ederken, sendikalar da siyasi parti içerisinde geniş nüfuz sahibidir. KESK’in ideolojik paydaşları CHP ve HDP’li belediyeleri eleştirdiklerini asla  duyamazsınız. Kamu-Sen’de de hiçbir sendika başkanı teşkilattan habersiz çıkışlar yapamaz. Fakat Ak Parti’de sendika başkanı çok rahat şekilde KESK ve Tabibler Odası gibi Sağlık Bakanı’nı istifaya davet edebilir.
İktidardaki partiye yakın sendikanın başkanı eğer hükümetin bir bakanını istifaya davet edebiliyorsa,  buna demokratik bir hak kullanımı gibi bakmayın, kendinizi kandırırsınız.
Siz hiç KESK’li sendika başkanının bir CHP veya HDP’li belediye başkanını istifaya davet ettiğine  şahit oldunuz mu??
Asla göremezsiniz, duyamazsınız! Onun için AK Parti’nin kontrolündeki bir sendika başkanı AK Partili Bakanı istifaya davet edebiliyor ise bir yerlerde sıkıntı var demektir. Demokratik örgütlenme modeli sendikalarda, sendika başkanları üyelerinin çıkarlarını korurlar. Bizde olduğu gibi sendika başkanı kimin nereye atanacağına karar veremez. Askeri bürokratik vesayete karşıysak, sendika ağasının  vesayetine de karşı çıkacağız. Kontrol ve nüfuz geçişkenliğini dengesini oturtamazsanız, sendika ağasını sizin adınıza siyaset yaparken görürsünüz. Eskişehir’de Cumhur İttifakı’nın birlikteliği; sendika ağalarının listelerinden, hemşerilerinin bir makama oturtulmasından daha değerlidir.
Reis Bey’in, Devlet Bey’e, Devlet Bey’in Reis Bey’e gösterdiği ihtimam ve saygının herkese örnek olmasını canı gönülden temenni ediyorum.
Herkes kendi işini yapsın, siyaset siyasetini, sendika ağası sendikacılığı yaparsa her şey mecrasında yürür. AK Parti ve MHP’deki yerel yöneticiler bu ahengi bozan ‘sendikal oligarşi’ oluşturmak isteyen sendika başkanlarına fırsat ve paye vermesin. Yoksa başarısız bürokratlar da bu boşluktan faydalanarak makamlarında oturmaya devam ederler.
Lütfen bayram tadımızı bozmayın!
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.