Site Rengi

DOLAR 32,5032
EURO 34,9839
ALTIN 2.430,21
BIST 9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Siyasetiniz ve Rantınız Batsın

25.06.2021
A+
A-

Eskişehirspor şüphesiz ki bu kentin en önemli değeri ve markasıdır. Eskişehirspor bir spor kulübünden çok daha fazlasıdır. Çocukluğunda ve gençliğinde, maçlardan bir gün önce gece 11:00’de bilet sırasına giren; saatlerce yağmurun, karın altında ıslanırken Eskişehirspor sahaya çıktığında her şeyi unutan ve nedensiz bir şekilde ağlayan bir kişi olarak Es-Es’in adım adım kayyıma gitmesine kahroluyorum. Eskişehirspor’un bu duruma nasıl düştüğünün hesabını vermesi gereken kişileri herkes biliyor.
Eskişehirspor, batırıldığı yerden çıkmak için çırpınırken bile siyaset amacı ile sömürülmesini ve rant kapısı olarak görülmesini size adım adım anlatacağız.

Nefis bir söz vardır: “Kötülüğü giden yol, iyilik taşları ile döşenmiştir.”
2019 seçimleri öncesi Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un var olan Eskişehirspor sevgisi artmaya başlar. Odunpazarı Belediyesi loca kiralar fakat bedelini kim öder; bütçeden mi müteahhit firmadan mı bilmiyoruz. Locadan bol bol piar çalışması yapılır. Kazım Kurt ve Eskişehirspor aşkı vücud bulur. Taraftar grupları ile çektirdiği resimler Emek Mahallesi’ndeki duvarları süsler. Sayın Kazım Kurt, Eskişehirspor’a kaynak aktarmak için fikir ortaya atar. Odunpazarı Belediyesi bölgesindeki reklam ünitelerini (bilboard, clp vs vs) bila-bedel yani hiçbir ücret almadan Eskişehirspor’a devredecektir. Ne kadar asil bir davranış…..! Sadece Eskişehirspor için yaşayan taraftar çok etkilenir. Taraftar gruplarının etkin olduğu sitelerde Kazım Kurt övgüler alır. Odunpazarı Belediye Başkanı’nın bozulan imajı düzeltilmiştir. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da reklam ünitelerini bedelsiz Eskişehirspor’a devredecektir. Seçim vardır çünkü… Odunpazarı Belediyesi 220, Tepebaşı Belediyesi de 172 adet reklam ünitesini bedelsiz olarak Eskişehirspor’a devreder. Eskişehirspor’ da vakfa devreder. Vakıf da, her iki belediyenin 392 reklam ünitesinin 8 (sekiz) yıl boyunca kullanım hakkını 4 (dört) milyon karşılığında, içerisinde reklam ajansı, TV ve gazete barındıran ‘Özgürün basın grubuna devreder. ‘Özgürün basın grubunun’, Başkan Kazım Kurt‘un en büyük destekçisi ve yandaşı olduğunu not düşelim! O medya grubunda Odunpazarı Belediyesi ve başkanı hakkında nokta eleştiri ve okuyamaz duyamazsınız..!

Nefesinizi bırakmayın, daha bitmedi. Mutlaka açığa çıkarılması gereken bir husus var. Belediyelerin Eskişehirspor’a, Eskişehirspor’un vakfa, vakıfın da malum gruba kullanım hakkı verdiği reklam ünite sayısı 392. iddia edilen malum grubun bu sayıyı 3 katına çıkarttığı… Hatırlarsanız bir gece yarısı Hamamyolu’na gecekondu indirir gibi reklam panosu indirmişlerdi. Eskişehir ayağa kalkınca Kaymakamlık tarafından reklam panosu kaldırmıştı. O firma, bu firma sevgili Eskişehirliler.

Denilebilir ki belediyeler Eskişehirspor’a devretmiş, ne kadara kiralayacağının sorumlusu Eskişehirspor… Eğer ki bu reklam ünitelerinin kullanım hakları belediyeler tarafından fonlanan medya grubuna geçmese bu görüş haklı olarak görülebilirdi… Fakat bu operasyonun adı Matruşka, görünen asla görünen değil. Çok basit bir soru: Odunpazarı Belediyesi’nin son 5 yılda özel kalem ve basın müdürlüğünün 20 Milyon TL harcadığı faaliyet raporu ile açıklandı. Odunpazarı Belediyesi reklam ünitelerini Eskişehirspor’a bedelsiz verdiği tarihten sonra bu firmaya reklam ünitelerinin kiralanması karşılığında kaç para ödedi? Bütün soruların cevabı burada. Sadece soruyoruz…

Aslında meselenin de Eskişehirspor olmadığı o kadar açık ki… Eğer öyle olmuş olsaydı reklam ünitelerinin işletmesini Eskişehirspor, vakıf üzerinden kendisi yapabilirdi. Belediyelerin o reklam üniteleri için ödediği milyonlar da Eskişehirspor’un kasasına girerdi.
Adı ‘Eskişehirspor’a destek’ olan bu operasyonun kesin kazananı Sayın Kazım Kurt. Birincisi Eskişehirspor’un hamisi…. İkincisi yandaşı ve destekçisi basın grubuna iş hacmi yaratan siyasetçi… Diğer kazanan özgürün basını, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi’ne o reklam üniteleri üzerinden ne kadar fatura kestiğini bilsek, ne kadar kazandığını da söyleceğiz!

Kaybedenin kim olduğu da belli!
Daha önce reklam üniteleri belediyelerde olduğu için kira gelirini kaybettiler, bunların üstüne maşallah reklam ünitelerini de hiç boş bırakmıyorlar devamlı reklam peşindeler… Belediyeler, milyonları reklam şirketlerine, TV’lere aktarıyorlar, nasıl olsa harcanan para babalarının parası değil!
Operasyonun öznesi Eskişehirspor kazandı mı, kazanıyor gibi mi yaptılar; takdir sizin!
Bedelsiz olarak Eskişehirspor’a geçen 392 reklam ünitesinin değerinin 8 yıl için 4 milyon TL olup olmadığını takdirlerinize sunuyorum. Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi bu reklam ünitelerine verdikleri reklamların bedelini ve sair reklamlardan ne kadar kazanıldığını öğrenebilirsek, Eskişehirspor’un hakkettiği parayı alıp almadığını öğrenebileceğiz. Bunları sorduğumuz için ağır bir saldırıya uğrayacağımızı da biliyorum. Demirden korkan trene binmezmiş, hodri meydan!

En son özgürün basınından Odunpazarı Belediyesi’ne geçiş yaparak Belediyenin basın operasyonlarını yöneten sonra tekrar Özgürün basınına dönen oradan da ayrılan bir gazeteci arkadaşımız enteresan bir yazı kaleme almış. Diyor ki: “Eskişehirspor’un anahtarını Ak Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’a verin.” Reklam faturalarının kesilen ve ödenen her iki tarafında bulunan bir kişi olarak kendisine şu örneği vermek istiyorum.

Kalabalık bir grup halinde bir balık lokantasına gidiyorsunuz. Afiyetle rakı-balık yiyorsunuz, hesap geldiğinde kıyıda balık yemeye gelen kişiye hesabı öde diye faturayı gönderiyorsunuz…
Ne güzel hayat

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.