Site Rengi

DOLAR 32,3266
EURO 35,0806
ALTIN 2.297,91
BIST 8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

SODİGEM’den Dijital İş Verimliliği İçin Altın Tavsiyeler

SODİGEM’den Dijital İş Verimliliği İçin Altın Tavsiyeler
18.05.2020
A+
A-

Pandemi sürecinde sağlıklı bir iş yönetimi ve iletişimin önemine dikkat çeken SODİGEM uzmanları, video konferanslar esnasında dikkat edilmesi gereken detaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

“Sorumluluk Yöneticilere Düşüyor”

Koronavirüs sebebiyle genel çalışma hayatından uzaklaşıp evlerini ofis haline getiren çalışanların, bu süreçte motivasyona her zamankinden daha çok ihtiyaçları olduğunu belirten Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) uzmanları, bu konuda en büyük sorumluluğun ise yöneticilere düştüğünü dile getirdi. Uzmanlar, çalışanların morallerini yüksek tutarakverimliliğini arttırmanın önemine değinirken, sağlıklı bir iş yönetimi ve iletişim için video konferanslar esnasında dikkat edilmesi gereken detaylar hakkında bilgi verdi.

İnternet Bağlantısı ve Yazılım Güvenilirliği Test Edilmeli

SODİGEM uzmanlarının açıklamalarına göre sağlıklı ve başarılı bir video konferans görüşme için altı ana kural bulunuyor. Görüşme öncesi görüşmeyi gerçekleştirecek bireylerin ilk olarak güçlü bir internet bağlantısına sahip olup olmadıklarını test etmeleri gerektiğinin altını çizen uzmanlar, “Video konferans aracılığıyla yapılan görüşmelerde teknik aksaklık riskini minimuma indirmek için öncesinde bağlantı hızı kontrol edilmeli, yüksek çekim gücüne sahip bir internet tercih edilmelidir. Bu, görüşme öncesi dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan biridir” diye konuştu. Video konferans gerçekleştirmek için güvenilir yazılıma sahip bir programseçmenin, şirket ve çalışan bilgilerinin korunması için son derece önemli olduğunu dile getiren SODİGEM uzmanlarıayrıca, video konferans için kullanılacak programın önceden öğrenilmesinin de, konferans esnasında yaşanabilecek teknik aksaklıkların ivedilikle giderilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

“Video Konferansın Resmi Bir Ortam Olduğu Unutulmamalı”

Video konferans esnasında iş hayatına uygun kıyafetler giyerek estetik bir görüntü elde etmenin önemine değinen uzmanlar, “Video konferansın resmi bir ortam olduğu unutulmamalıdır. Dijital ortamda şirketin prestijini tehlikeye atacak davranışlarda bulunmamak adına, video konferans sırasında da ofis ortamında gerçekleştirilen toplantılardaki gibi giyime önem verilmelidir” dedi. SODİGEM uzmanları, video konferans esnasında dikkati dağıtacak şeylerden kaçınmanın önemine dikkati çekerek,Toplantıdan önce, kameranızın görüş alanında diğer katılımcıları rahatsız edebilecek bir engel olmadığından ve telefonunuzu sessiz konuma getirdiğinizden emin olmalısınız. Eğer video konferansa telefonunuz aracılığıyla katılıyorsanız konuşma esnasında gelen uyarılarla iletişiminizin aksamaması için, telefonunuzu uçak modunaalarak Wi-Fi bağlantısını kullanmalısınız” diye konuştu. Başarılı bir konferansın yönetici ve şirketin sorumluluğunda olduğunu dile getiren SODİGEM uzmanları ayrıca şunları kaydetti:Konferansta çok sayıda katılımcı olduğundan,başkaları kendilerini ifade ederken sabır göstermeniz ve konuşmamanız gerekmektedir. Yöneticinin, herkesin görüşlerini dile getirme fırsatı bulması için ifadelerini sonuna kadar saklaması önerilmektedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.