Site Rengi

DOLAR 32,3679
EURO 35,1221
ALTIN 2.324,78
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Sözleşmeli İşçilere % 8 Zam

15.08.2019
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünde hizmet alım işi yapan 300 kişinin çalıştığı şirkette, Kamu İşveren Sendikaları Yüksek Hakem Kurulundan gelen zam oranı yıllık yüzde 8 (4+4) olarak belirlendi.
Sözleşmeye göre işçilere her ay 30 TL yakacak yardımı, 130 TL’de yemek yardımı başta olmak üzere önemli sosyal haklar sağlandı. Bu sözleşmeye göre işçiler, yılda iki kez 5’er yevmiye ikramiye ve dini bayram yardımları alacak.
Konu ile ilgili açıklama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, emeğin en yüce değer olduğunun altını çizdi. Türkiye’de hala güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın var olduğunu kaydeden Başkan Kurt, “Hükümet taşeronu kaldırdık dedi. Bir KHK yayınladı, yasa çelişkilerle dolu. Hükümetin taşeron meselesini çözmek için yaptığı işi, biz Odunpazarı Belediyesi’nin yönetimine gelir gelmez gerçekleştirdik. Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan bütün taşeron işçiler sendikalıdır. Hiçbiri işten çıkarılmamıştır, iş güvenceleri vardır ve bu güvence devam etti. Biz Odunpazarı Belediyesi’ni sosyal demokrat bir anlayış ile yönetiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Kazım Kurt’a teşekkürlerini ileten Eskişehir Şube Başkanı Güney Demirdaş, “Belediye İş olarak işçilerin yanında, onlarla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Yıllardan beri işçilerin sendikal mücadelelerinde yanında yer alan ve yerel yönetimlerde taşeron işçilerin önünü açan, onların sendikalı olması için mücadele eden ilk başkan olan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a teşekkür ediyorum. Başkan Kurt, işçilere desteğini her zaman açıkça göstermiştir. Bu sözleşmelerin Odunpazarı Belediyesine ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.