Site Rengi

DOLAR 32,3669
EURO 34,9579
ALTIN 2.325,33
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Serkan Can Zengin’e Büyük İlgi

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Serkan Can Zengin’e Büyük İlgi
28.10.2019
A+
A-
25 Ekim 2019 Cuma günü, Süleyman Demirel Üniversitesi, Ekonomi Yönetim Topluluğu’nun düzenlediği “21. Yüzyıl Becerileri” konulu konferans, Eğitimci ve İş İnsanı Serkan Can ZENGİN’in etkili sunumuyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda 594 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Konuşmasına: “21. yüzyılı tanımlarken soyut kavramlara odaklanıyoruz biraz somutlaştırmak gerekiyor.” ifadesiyle başlayan Serkan Can Zengin, Harvard Üniversitesi’ndeki araştırmaya dikkat çekti. Harvard Üniversitesi’nden Tony Wagner’in yaptığı 21. yüzyıl insanın ihtiyaç duyacağı 7 beceri araştırmasından aktarımda bulunan Zengin, bireylerin başarısını; merak ve hayal gücü, ağlar genelinde işbirliği yapma, hız ve uyum, girişkenlik ve girişimcilik, eleştirel düşünme ve problem çözme, etkili sözlü ve yazılı iletişim kurma, bilgiye erişimi analiz etme ve kullanma yeteneklerine bağladığını belirtti. İletişimde ilk izlenimin önemine ve ilk kez karşılaştığımız biri hakkında fikir sahibi olmak için 30 saniyenin yeterliliğine değinerek  “Gülüşünüz imzanızdır.” ifadesini kullandı.

Konferansın sonunda gençlere: “Ne iş yaparsanız yapın yaptığınız işte en iyisi siz olun.” tavsiyesinde bulunan Zengin, öğrencilerin yoğun ilgisinden memnuniyetini de katılımcılarla paylaştı. Serkan Can Zengin’e, topluluk akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Canan Şentürk’ün teşekkür plaketi takdiminin ardından, öğrencilerin yoğun ilgisi ve fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.