Site Rengi

DOLAR 32,5865
EURO 34,8497
ALTIN 2.499,00
BIST 9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 28°C
Sal 27°C

Tambova’dan 18 Mart Mesajı

Tambova’dan 18 Mart Mesajı
16.03.2022
A+
A-

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftasında; her zamanki buruk hüznü ve haklı gururu yaşıyoruz. Dünyanın en büyük ordularına ve donanmasına geçit vermeyen ve “Çanakkale Geçilmez” sözünü Gelibolu Yarımadasına, kanlarıyla yazdıran Kahraman Mehmetçiğimizle ne kadar övünsek azdır. Bizlere düşen en asli görev ise atalarımızın mirası olan; bu şanlı tarihe sahip çıkarak, ülkemizi hep ileri taşımaktır.

Ülkemizin savunmasında büyük öneme haiz olan, deniz muharebesinin ve güvenliğinin; bundan bir asır önce de çelik gibi bir iradeyle; Gelibolu Deniz ve Kara Muharebeleri sonucunda ortaya konması, oldukça manidar ve önemlidir. Bu tarihi zafer; bir ulusun yeniden dirilişine ve emsali görülmemiş bir kurtuluş mücadelesine de zemin hazırlamış;düşmana korku, bizlere ise güven ve gurur vesilesi olmuştur. Buna göre! Vatan muhakememizi doğru düzgün yapmalı, bizler için tesis edilen geleceğin ve ülkemizin daimi bekçisi olarak, şehitlerimizin ebediyette huzur içinde yatmasını sağlamalıyız.

Geçmişle sürekli bir hesaplaşma içinde olan bazı mahfiller ve kifayetsizler, şunu da bilsinler ki! Bizler, onların küçük hesaplarına bu memleketi feda ettirmeyiz. Daha dün Montrö Antlaşmasının tartışmasını yapan birkaç kendini bilmez, bugün; ülkemizin kaderinin, bu şanlı mücadeleler ve tarihiantlaşmalarla belirlendiğinin nihayet fakına varabildiler. Denizler, her zaman büyük bir hâkimiyet ve fakat bir o kadar da tehdit içerir. Deniz savunmamız ve güvenliğimizin önemi; Karadeniz’de, Rusya-Ukrayna savaşı ortaya çıkınca bir kez daha anlaşılmıştır. Unutulmamalıdır ki! Tarihi gerçeklerle hesaplaşmak, telafisi mümkün olmayan yıkımlara yol açar ve bedeli de herkes için ağır olur.

18 Mart Çanakkale Zaferimizin 107. Yılında; bu vatan için canlarını feda eden binlerce Mehmetçiğimizi, Gelibolu’da tarihi yeniden yazan Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, rahmet ve saygıyla anıyorum.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.