Site Rengi

DOLAR 32,4984
EURO 34,8246
ALTIN 2.476,56
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C

Tambova’dan 19 Mayıs Mesajı

Tambova’dan 19 Mayıs Mesajı
16.05.2022
A+
A-

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tambova mesajında şu ifadelere yer verdi.

19 Mayıs 1919! Türk tarihi açısından bir dönüm noktası olmanın da ötesinde, bir var oluş ve şahlanış hareketinin de başlangıcı olmuştur. Bizler, Atatürk’ün Samsun’a çıkışını ve 19 Mayıs tarihinin önemini yeterince kavrayamaz isek, tarihimizin hiçbir dönemini anlamlandıramamış oluruz. Çünkü bu tarih, artık geri dönülmez bir yolculuğun ve bir başkaldırının da ilk adımlarıydı. Atılması gereken o, en önemli ve en karalı adım; daha sonra yazılacak, destansı bir kurtuluş ve temeli sarsılamayacak olan Büyük Türk Devletinin, meşakkatli ve çetin mücadelesinin zeminini hazırlamıştır.

Bu destanın başkahramanı Büyük Atatürk, her zaman yol göstericimiz; hatırasına gölge düşürmeye çalışan herkeste hasmımızdır. Atatürk’e karşı olma ve tarihimizi yok saymagafleti içinde olanlarla da yaşadığımız müddetçe mücadelemiz sürecektir.

Ülkemizin; bugün içinde bulunduğu siyasi ve yönetimsel anlayış, Atatürk’ün öngördüğü ve gençliğimiz için hayal ettiği Türkiye’den tamamen uzak ve gelecek açısından endişe vericidir. Şehrimizde de yaşanan ve adeta iktidarın Türkiyeiçin reva gördüğü yasakçı ve ötekileştirici anlayış, hepimiz açısından ibretlik bir durum olmuştur. Valilik kararıyla engellenmeye çalışılan festival üzerinden; gençlerimize isnat edilen eleştiriler, adeta suçlama niteliğinde ve mahiyeti itibariyle de yüz kızartıcıdır.

Kamuoyunu adeta ikiye bölen ve belli bir kesimin, gençleri direk olarak kriminal eylemlerle itham etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Atatürk’ün, gençliğe hitabesinde; geleceği emanet edecek kadar güvendiği bir gençlik hayalinden, neredeyse bir asır sonra gelinen nokta; gençlere güvensizlik, yok sayma, hedef gösterme ve itibarsızlaştırma olmamalıydı. Eskişehir’imize hiç yakışmayan bu tür olayları dikkatle takip ediyor ve herkesi! 19 Mayıs ruhuna uygun davranmaya davet ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı en içten dileklerimle kutlar; tarihimize ve gençliğimize sahip çıkmanın ise birinci vazifemiz olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. Saygılarımla

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.