Site Rengi

DOLAR 32,5298
EURO 34,8547
ALTIN 2.483,93
BIST 9.546,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C

Tambova’dan Bayram Mesajı

Tambova’dan Bayram Mesajı
07.07.2022
A+
A-

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, yaklaşan kurban bayramını kutladı.

Vatandaşların kurban bayramını kutlayan Tambova, ekonomik krize de dikkat çekti. Tambova’nın mesajı şöyle: “
Öncelikle, tüm ulusumuzun kurban bayramını içtenlikle kutlarve nice bayramlara erişmek temennisini paylaşmak isterim. Bayramlar, sadece dini vecibeleri yerine getirmek için değil;toplumsal barışı, maneviyatı, birlik ve beraberliği pekiştirmekiçin de çok iyi birer vesiledir. Bu anlamda bayramlarımız, çok yönlü ve derin anlamlar ihtiva eder.

Lakin ülkemizde, kimsenin, ne bayram coşkusu ne de yaşamave geleceğe dair pek bir umudu kalmamıştır. Giderek artan ekonomik kriz ve toplumsal ayrışma, insanların refah ve huzurunu olumsuz yönde etkilemekte ve bu kötü gidişe dair,müspet manada adımlar atılmadığı gibi; günü birlik ve geçiciçözümlerle, devlet ciddiyetinden uzak bir yönetim anlayışı sergilenmektedir.

İnsanları, sürekli ötekileştiren ve yasaklarla; toplumu dizayn etme gayretleri ile alternatif bir yönetim ve yaşam tarzı dayatma sevdasından da bir türlü vazgeçilmediğini üzülerek gözlemliyoruz. Oysa! Ülkemizin dağ gibi bir ekonomik sorunu ve bununla birlikte, giderek artan toplumsal yozlaşma sorunu vardır. İnsanların alım gücü giderek azalmakta ve mevcut sistemde, üreten insanlara gerekli destek sağlanmadığı gibi üretim koşulları ve maliyetleri de giderek artmaktadır. Bu olumsuzluklar devam eder ise önümüzdeki senelerde, bayram kutlamaları tamamen anlamını yitirecektir.

En içten duygularımla, Kurban Bayramımızın huzurlu ve mutlu bir şekilde geçmesini diliyor; ancak sorumluluğumuzgereği de bu uyarıları yapma ihtiyacı hissediyorum. Zirayönetim erkini bir şekilde elinde tutun kişiler ve partiler; sorunların temeline dair ciddi bir önermeden bahsetmedikleri gibi sadece günü kurtarmak adına siyasi mesajlar vermekteler. Daha güzel yarınlara ve de bayramlara erişmek için koşulsuz olarak yapılması gereken; milli ekonomik kalkınma modeli ile ayrıştırılmış değil, bütünleştirilmiş bir toplum düzenini yeniden ve ivedilikle hayata geçirmektir.
Saygılarımla”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.