Site Rengi

DOLAR 32,5961
EURO 34,7231
ALTIN 2.497,98
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Tambova’dan İsrail’e Tepki

Tambova’dan İsrail’e Tepki
11.05.2021
A+
A-

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, tüm İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı da kutladı. Tambova açıklamasında İsrailliler tarafından Filistin halkına yaşatılan, katliam boyutuna varan saldırıları kınadı.

Öncelikle Ramazan Bayramımızı içtenlikle kutlar, milletçe daha sağlıklı ve huzurlu bayramlara erişebilmeyi temenni ederim. Her şeyin başı sağlıktır sözünü, son bir buçuk senede çok daha iyi idrak ettik. Sağlık olmadan, huzur ve mutluluk olmayacağı gibi; başarı, refah, birlik ve beraberlik, dayanışma, üretim ve üreterek büyüme, çalışmak ve çalışarak ilerlemek gibi kavramlar giderek soyut hale gelecek ve bir süre sonra da tamamen zihnimizden ve hayatımızdan yitip gidecektir.
Her şeyin başı sağlık; beden ve ruh sağlığı, sağlıklı kişilikler, sağlıklı ilişkiler, sağlıklı düşünen bireyler olmalı ki! Daha çok çalışan, üreten, toplumu ve ülkeyi kalkındıran sosyal ve ekonomik bir yapı oluşsun. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm yurttaşlarımıza sağlıklı günler ve bayramlar diliyorum.

Elbette, covid salgını nedeniyle çok buruk bir bayram geçireceğiz. Salgın hastalığın gölgesinde geçireceğimiz ikinci bayramımız olması da bizleri biraz karamsarlığa sevk etti. Salgının etkileri yalnızca sağlık boyutunda kalmayıp, sosyal ve çalışma hayatımızda da olumsuz etkiler bırakmakta ve çok ciddi işgücü kaybı ortaya çıkmaktadır. Bu süreci en sancılı geçiren esnaflarımız ise eminim ki, asla bayram coşkusu içinde değillerdir. Onların yaşadığı sorunlar nedeniyle, bizler için de bu bayram çok buruk geçecektir. Umuyorum ki, 17 günlük kısıtlama olumlu sonuçlar versin ve emeğiyle geçinen tüm çalışanlara ve esnaflarımıza bereket gelsin. Onların yüzü gülmeden, bu ülkede hiçbir şey yolunda diyemeyiz.

Tüm dünya covid salgınıyla mücadele ederken; yine tüm dünyanın gözü önünde Filistin Halkına reva görülen zulüm asla kabul edilemez. İslam Âlemi için en kutsal günler olan Ramazan ayında, Filistin’de yaşanan katliam gibi saldırılar nedeniyle İsrail Devletini esefle kınıyor; bayram sevinci yaşaması gereken küçücük çocukları kan gölü içinde bırakan bu anlayışı da lanetliyorum.

Filistin meselesi Sn Bülent Ecevit’in asla göz ardı etmediği ve hassasiyetle üzerinde durduğu bir konuydu. Nerede insanlık dışı bir saldırı ve işgal varsa; bizler de karşısında durmaya devam edeceğiz. Bunca acı içinde ve bu talihsiz süreçte bayram kutlamaya yüreğimiz el vermediği gibi, İslam Âlemini kahreden bu kanlı saldırılar son bulmadan huzura ermemiz de mümkün olmayacaktır. Dilerim bayram Ortadoğu’ya ve tüm dünyaya barış getirsin. Saygılarımla

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.