Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Tiyatro Anadolu Perdelerini Açtı

Tiyatro Anadolu Perdelerini Açtı
03.10.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi tiyatro topluluğu Tiyatro Anadolu, 2019-2020 sezonunu ‘Hayat Böyledir İşte’ oyunu ile açtı. Geçtiğimiz sezon prömiyeri yapılan ‘Hayat Böyledir İşte’, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Oda Tiyatrosu Salonu’nda seyirciyle buluştu. Anton Çehov ve Neil Simon’un eserlerinden uyarlayan ve yönetmenliğini Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve Tiyatro Anadolu Genel Sanat Yönetmeni Süleyman Karaahmet’in üstlendiği oyuna tiyatroseverlerin ilgisi yoğun oldu.

“Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel üniversite tiyatro topluluğuyuz”
Tiyatro topluluğu ile ilgili bilgi veren Öğr. Gör. Karaahmet, “Tiyatro Anadolu Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel üniversite tiyatro topluluğu. 25 yıldır perdelerimizi açıyoruz ve tüm oyuncu kadromuz konservatuvar çıkışlı arkadaşlardan oluşuyor. Bu yapı, 25 yıl içerisinde usta-çırak ilişkisine dayanarak bu günlere kadar geldi. Hayat Böyledir İşte oyunu ile tekrar sezonu açtık ve sezona hızlı bir hazırlık içerisindeyiz” diye konuştu.
Yıl içerisinde farklı oyunların da seyirciyle buluşacağını belirten Öğr. Gör. Karaahmet, “Kasım ayında yine seyirciyle buluşacak olan ‘Maviydi Bisikletim’ oyunumuz olacak ve yıl boyunca farklı oyunlarla perdelerimizi açacağız. Sırtımızı dünyaca ünlü yazar Anton Çehov’a verdik ve onun yazılarından bu oyunu uyarladık. Neil Simon’ın da yazılarıyla oyunumuzu harmanlandık. Ardından kendi yazdığım bölümleri de ekleyerek böyle bir oyun ortaya çıkardık. Rektörümüz Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın da desteğiyle oyunlarımız sezon boyunca haftanın dört günü devam edecek” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.