Site Rengi

DOLAR 32,3292
EURO 35,0378
ALTIN 2.280,52
BIST 8.996,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

Toz Taşınımı Eskişehir’e de Taşınıyor

15.08.2019
A+
A-

Suriye'nin kuzeyinden gelerek Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan toz fırtınası, Eskişehir'i de etkisi altına aldı. 
Suriye üzerinden Türkiye'ye giriş yapan ve yaklaşık bir haftadır Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan toz bulutları, dün akşam itibariyle Eskişehir'e de ulaştı. Akşam saatlerinde gökyüzünü kaplayan toz bulutu görüş mesafesini düşürürken, boğucu bir havanın hakim olmasına neden oldu. Görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesi olarak olumsuz durumlara yol açan toz fırtınası, vatandaşları da tedirgin ediyor. Yüksek yerlere çıkıldığında net bir şekilde gözlemlenebilen toz fırtınasının, hafta sonu meydana gelecek yağışlar sonrasında etkisini kaybedeceği bildirildi.

"Vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir" 
Toz taşınımı ile alakalı Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Suriye üzerinden gelen toz taşınımı Eskişehir ve çevrelerinde bugün de etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Toz taşınım hadisesinin sebep olabileceği; görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.