Site Rengi

DOLAR 32,3654
EURO 34,9610
ALTIN 2.325,42
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Trump’tan tehdit üstüne tehdit

15.08.2019
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump, ticaret anlaşmalarında yapacağı yeni düzenlemeler ile Meksika ve Kanada’ya ağır yaptırımlarda bulunacağını açıkladı. 

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’nın yeniden düzenlenmesiyle çelik ve alüminyum ithalat gümrük vergilerinde köklü değişikliklere gidileceğini açıkladı. Yapılacak değişikliklerden en çok Meksika ve Kanada’nın etkileneceğini söyleyen Trump, "Çelik ve alüminyum endüstrileri öldü, üzgünüm artık değişim zamanı” ifadelerini kullandı. 
Beyaz Saray yetkilileri, önümüzdeki iki hafta içerisinde resmi olarak uygulanmaya başlanacak olan yeni vergilerin çelikte yüzde 25, alüminyumda yüzde 10 oranlarında artırılacağını ve bu yaptırımların ülke gözetmeksizin uygulanacağını bildirdi. Yetkililer, ayrıca çelik ve alüminyumda uygulanacak yeni vergilerin ABD endüstrilerini korumak için gerekli olduğunu vurguladı. 
Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması’nın yeniden düzenlenmesi için Kanada ve Meksika ile yürütülen müzakerelerde önemli bir ilerleme kaydedilememesinin iki ülkenin ABD ile yaptığı tüm ticaret anlaşmalarını da olumsuz etkileyeceği belirtiliyor. Yaklaşık bir yıldır devam eden Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin son görüşmesi ise bu hafta Meksika’nın başkenti Meksiko’da gerçekleştirilecek. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.