Site Rengi

DOLAR 32,5961
EURO 34,7231
ALTIN 2.497,98
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Türkiye Üzerine Kirli Savaş

18.04.2021
A+
A-
Merkez Bankasının 128 Milyar Doları kayboldu propagandasının  asıl amacı, pandemi dolayısı ile ciddi ekonomik sıkıntı yaşayan insanlarımızı tahrik etmektir.
Ortalama zekaya sahip bir insan Uluslararası denetim mekanizmalarının sıkı denetimi altında ki Merkez Bankasından hiç bir paranın kaybolmayacağını bilir.

Bu kirli  bir politik savaş ve  dezenformasyondur. Politik savaşı yürütenlerin de hiç bir ahlaki fren mekanizmaları da yoktur.

Tarihsel bir kavram olan  ‘Aktivnyye Meropriatia’ Soğuk savaş zamanında KGB tarafından uzun süre kullanılan Aktif Önlemler kavramıdır.
Bu kavramı Ruslar “Etkileme Faaliyetleri” Rus olmayanlar da “Algı Yönetimi” olarak kabul ederler.
  ‘Aktif tedbirler’ konsepti içerisindeki uygulamalar, niteliği itibarıyla aslında ‘politik savaş’ taktiklerinden başka bir şey değildir.
Amaç hedef toplumların gerçeklik algısını kendilerini, ailelerini, toplumlarını ve ülkelerini savunamayacak şekilde değiştirmektir.

KGB’nin bu sistematiği dört temel aşamaya dayanır. Bütün gerçekleri ve doğruyu inkar esasına dayanan ‘moral bozma-demoralizasyon.
 Ekonomi, dış ilişkiler ve savunma sistemleri gibi hayati unsurların altının oyulması anlamında‘istikrarsızlaştırma-destabilizasyon’. İktidarın, temel yapı ve ekonominin köklü bir biçimde değişimini sağlayacak ‘kriz aşaması’ en son da  yeni  yönetimin idamesi anlamında normalleşme.

Kimsenin kurgu olduğuna inanmayacağı büyük bir yalan ortaya atarsınız.Yalanı gerçeklik ambalajına sararsınız çünkü  toplumsal infial çıkarmak için etkili yöntem içinde küçük doğruluk payı olan haberlerdir.
Bir adım sonrasında içine yerleştirilen tüm yalan ve kışkırtmalar doğru olarak görülür.

Haberi başka bir yerden gelmiş gibi göstererek, haberin kaynağının araştırılma ihtimaliyle iddiayı daima “aktarma olarak gösterirsiniz. Verilen mesajı hedef kitleye ulaştırmanın en iyi yolu olarak da  kullanışlı ahmaklar bulursunuz.

Elinizi vicdanınıza koyun  Türkiye’de yukarıda ki sistematik uygulanıyor mu, uygulanmıyor  mu?

 Literatür de KGB’nin” Bezmenov Modeli Yıkıcı Faaliyetler” olarak kabul edilen sistematik kötülük  şuan herkesin kullandığı bir silah konseptine kavuştu.Yukarıda ki yöntem ülkemiz de kitlesel iletişim araçları, sosyal  ve dijital medyada yaygın olarak kullanılılarak    sosyolojik olarak zehirlenmiş bir kitle oluşturuldu.
 O kitle için Tayyip Erdoğan’ın iktidardan inmesi için her yol meşru fakat  Tayyip Erdoğan’a karşı yürütülen politik savaş çoğu zaman ahlaki sınırları aşıyor.
Geçmişte rahmetli Menderes’e ahlaksız iftira atanlar, rahmetli Demirel’in eşinin iç çamaşırı diye iç çamaşırlı eylem yapanlar, Erbakan’ı küçümseyenler, Türkeş Beye katil diyenlerin bugün  sadece isimleri değişti.

1.5 milyon liralık çay parasının hesabını veremeyenler,hesap sormaya çalışıyorlar.

 Hayat çok karmaşık değil eğer  Chp İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’la aynı çizgi de yürüyorsanız lütfen kendinizi sadece  bir dakika sorgulayın.

Ahlaki sorumluluğumuz gereği açıklamamız gerekir.
Aktif Önlemler konsepti ile ilgili bilgileri açık kaynaktan Dr. Merve SEZEN’in makalesinden alıntıladık.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.