Site Rengi

DOLAR 32,3847
EURO 35,0605
ALTIN 2.325,56
BIST 9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

TÜYAP 2. Gıda Fuarı Açıldı

TÜYAP 2. Gıda Fuarı Açıldı
24.01.2020
A+
A-

23-26 Ocak 2020 tarihleri arasında sürecek olan TÜYAP ‘Eskişehir 2. Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı’nın açılışı yapıldı.

ETO Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programına; Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Milletvekilleri Emine Nur Günay, Dr. Arslan Kabukçuoğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve fuarda yer alan firma temsilcileri katıldı.

TÜYAP tarafından düzenlenen “Eskişehir Gıda Fuarı” nın açılışına katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, programda yaptığı konuşmada:  “Eskişehir’de geçen yıl ortalama 45 günde bir fuar oldu. Bu fuarlara gerek ilimizden gerekse çevre illerden binlerce kişi katıldı. Fuarlar üreticiyi, tüketiciyi ve sektörü bir araya getiren önemli etkinliklerdir. İşletmeler yenilikleri takip etmek zorunda. Kıyasıya bir rekabet var. İşletmelerimiz fuarlar sayesinde dünyada nelerin olup bittiğini öğreniyor, yenilikleri yakalayıp onlara ayak uydurmayı başarıyor. Fuarlarımız çevre illere de ekonomik ve sosyal hareketlilik getiriyor.” dedi.

Fuarların aynı zamanda düzenlendikleri ilin ve çevre illerin ekonomisine önemli katkılar sağladığını vurgulayan Vali Çakacak: “Eskişehir her ne kadar eğitim, kültür, sanayi, raylı sistemler gibi alanlarda öne çıkan bir il olsa da verimli tarımsal topraklara ve ciddi bir tarımsal üretime sahip tarım şehridir. Ayrıca gıda üretiminde de ülkemizin önemli illerinden biridir. Eskişehir, bisküvi üretiminde Türkiye üretiminin yaklaşık üçte birlik kısmına sahipken, hamur işleme makineleri üretiminde oldukça önemli bir paya sahiptir. Dolayısıyla bu tür fuarların üreticimize ve gıda sektöründe faaliyet gösteren sanayicilerimize olumlu katkıları olacağını değerlendiriyorum.” şeklinde konuştu.

Fuarın bu yılki onur konuğunun, 2019 yılı içerisinde UNESCO tarafından Gastronomi şehri ilan edilen Afyonkarahisar ili olduğuna dikkat çeken Vali Çakacak,  konuşmasını TÜYAP gıda fuarına katkı veren herkese teşekkür ederek bitirdi.

Açılış konuşmalarının ardından 23-26 Ocak 2020 tarihleri arasında sürecek olan fuarın açılış kurdelesini kesen Vali Çakacak, Afyonkarahisar Valisi Tutulmaz ve beraberdeki protokol üyeleri, fuar alanındaki stantları gezdi.

Ayrıca; Afyonkarahisar ilinin onur konuğu olarak katıldığı fuarda, Afyonkarahisar Aşçılar Derneği tarafından hazırlanan “Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı Dâhilindeki” yöresel yemeklerin yapımı ve sunumu gerçekleştirildi.

Açılış programından sonra Vali Özdemir Çakacak, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Afyonkarahisar Mutfak Kültürü ve UNESCO ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’ na Dahil Edilmesi Süreci” konulu panele katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.