Site Rengi

DOLAR 32,3205
EURO 35,0717
ALTIN 2.280,74
BIST 9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

Ülkü Ocakları, Hocalı’yı Unutmadı

15.08.2019
A+
A-

Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı, Hocalı Soykırımı’nın 26.yılı nedeniyle anma programı düzenledi.
Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda gerçekleşen ve programın sunuculuğunu Türk Dünyası Üniversiteli gençlerinden Tuğba Önce’nin yaptığı anma programı saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Marşı ile başladı. Hocalı soykırımını anlatan belgeselin gösterimi ile devam eden program Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği (ESAZDER) 2. Başkanı Sirac Yaguboğlu’nun soykırım ile ilgili verdiği konferansla devam etti. Başkan Yaguboğlu, "Hocalı’da yaşananlar bir insanlık dramıdır. Tüm bu yaşananlara rağmen 'Biz Ermeniyiz' diye slogan atanlar bırakın Türk olmayı, insan dahi olamazlar. Azeri kelimesi Rus uydurmasıdır. Biz Azerbaycan Türk’ü kelimesini kullanıyoruz ve ayrıca biz öz be öz Türk’üz. Ayrım yapılmasını doğru bulmuyorum. Türk bayrağı, Azerbaycan bayrağı, Özbek bayrağı diye bir ayrım yapmak yanlıştır. Bunların hepsi birer Türk bayrağıdır. Türkçülükten ziyade Türk olmak önemli bir meseledir. Türkçü olmayın, Türk olun. Türklük dediğimiz şey geldiğimiz soydur. Türklüğümüz bizim tarihimiz, dilimiz, kültürümüz, yeryüzüne bıraktığımız izlerimizdir. Türklüğü fiiliyata dökmek gerekir. Biz özümüze dönmeliyiz. Hedefimiz Turan olmalı. Soykırımın üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen hala bugünü unutmayan Ülkü Ocaklarına yürekten teşekkür ediyorum Azerbaycan ve Türkiye acıda da tatlıda da birdir, birliktedir" dedi.
Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanı Yasin Yumrukaya, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği 2.Başkanı Sirac Yaguboğlu’na plaket takdim etti ve katılan konuklara teşekkür konuşması yaptı.

Anma töreninde ayrıca Eskişehir Ülkü Ocakları Yunusemre İlçe Başkanlığı tarafında ‘Duyulmayan Çığlık Hocalı’ sergisi açıldı. Anma programına; Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanı Yasin Yumrukaya, MHP İl Başkanı Kadir Bıyık ve il yöneticileri, MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Rıza Kahveci, MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, Türk Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Esazder Başkanı Cavid Aydın, Odunpazarı İlçe Ocak Başkanı Ahmet Alper Akdemir, Yunusemre İlçe Ocak Başkanı Ahmet Biricik, TÜRKAV Başkanı Hasan Sezer, MHP Odunpazarı Meclis Üyesi Mustafa Ünal, MHP Tepebaşı Meclis Üyesi Eyyüp Yılmaz, Halil Temen, Ülkü Ocaklı işçiler ve çok sayıda partili ve konuk katıldı. Anma programı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.