Site Rengi

DOLAR 32,5861
EURO 34,7910
ALTIN 2.509,72
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Vali Çakacak, Mersin İlinden Gelen Öğrencileri Kabul Etti

15.08.2019
A+
A-

Vali Özdemir Çakacak, ilimizin tarihi, kültürel ve sanayi alanında ön plana çıkmış değerlerini yakından tanımaya gelen Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli’yi ve Organize Sanayi Bölgesi tarafından kurulan ve işletilen Mersin Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan heyeti makamında kabul etti.
“Ekonomik ve sosyal gelişme başta olmak üzere her türlü gelişmenin ve kalkınmanın temeli eğitimden geçmektedir.” diyen Vali Çakacak, mesleki eğitimin önemine dikkat çekti.
Nazik ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, Mersin’den gelen heyeti Eskişehir’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.  Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi iyi yetiştirmemiz gerektiğine vurgu yapan Vali Çakacak, “Bizler, çocuklarımıza iyi eğitim vererek geleceğe iyi hazırlarsak, ülkemizin geleceğine yatırım yapmış oluruz.” dedi.
Yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatında Eskişehir’in ilk 3’te yer aldığını ifade eden Vali Çakacak, özellikle savunma sanayisine önemli katkılar sunan firmaların Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde bulunduğunu söyledi.
Eskişehir'in hem sanayisinin gelişmesi, hem de istihdamının artmasına yönelik yapılan çalışmaları anlatan Vali Çakacak, “Elinizde bir sanatınız varsa ve üretim yapabiliyorsanız, hem ülkenin kalkınmasına katkı sağlıyorsunuz, hem de kendi hayatınıza katkı sağlıyorsunuz demektir. Kendi yeteneklerinizi keşfedin. İşini ve ne yaptığını iyi bilen kalifiye elemana her zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Her zaman bir hedefiniz olsun. Hedefi olmayan kişiler ve toplumlar başkalarının emri altında yaşamak zorunda kalırlar. Sizler ne kadar iyi eğitim alırsanız ülkemizin geleceğini o kadar iyi yönlendirirsiniz. Okulda aldığınız iyi bir eğitim ileriki hayatınızda sizlerin özgüveni yüksek bir insan olmanızı sağlayacaktır. Hedefleriniz de hayalleriniz de büyük olmalı. Sizler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi büyük bir devletin geleceğisiniz.” diye konuştu.
Eskişehir bulunmaktan duyduğu memnuniyeti heyet adına bildiren Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli ise, ziyareti kabulden dolayı Vali Çakacak’a teşekkürlerini iletti.
Başkan Tekli, “Mersin Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Organize Sanayi Bölgemiz tarafından kurulmuştur. Sanayicilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda ara eleman yetiştirmeyi hedeflediğimiz okulumuzda 920 öğrencimiz mesleki ve teknik eğitim görmektedir.” dedi.
Geçen dönem öğrencilerin hurda araç parçalarından araba yaptığı aktaran Başkan Tekli,  bu sene ise öğrencilerin uçak üretimi ve teknolojisiyle yakından ilgilendiğini dile getirdi. Havacılıkla ilgili önemli firmaların Eskişehir’de bulunduğunu bildiren Başkan Tekli,  düzenlenen bu gezi sayesinde öğrencilerin uçak üretimi hakkında daha çok bilgi sahibi olacaklarını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.