Site Rengi

DOLAR 32,3130
EURO 35,0793
ALTIN 2.309,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Vali Çakacak, Sivrihisar’ı Ziyaret Etti

Vali Çakacak, Sivrihisar’ı Ziyaret Etti
26.02.2020
A+
A-

Vali Özdemir Çakacak, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve bir dizi programlara katılmak üzere Sivrihisar‘ı ziyaret etti.
İlk olarak Sivrihisar Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Çakacak, Kaymakam Alparslan Kılıç’tan ilçenin eğitim, sağlık ve asayiş durumu hakkında bilgi aldı. İlçe halkının en önemli geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu bildiren Kaymakam Kılıç, tarihi mekânları bünyesinde barındıran Sivrihisar ilçesinin, geçmişten geleceğe ışık tuttuğunu söyledi. İlçede vatandaşların asayiş yönünden huzur ve güven içerisinde yaşadığını kaydeden Kaymakam Kılıç, Vali Çakacak’ı Sivrihisar ilçesinde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Çakacak, Kaymakam Kılıç ile birlikte Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’yü makamında ziyaret etti. Belediyenin yaptığı çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında Vali Çakacak’a bilgiler veren Başkan Yüzügüllü, ilçenin kalkınmasına yönelik yapılacak çalışmalara büyük önem verdiklerini belirterek, tarihi ve kültürel değerlere sahip Sivrihisar’ı turizm merkezi haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti. Konuşmasının sonunda Başkan Yüzügüllü, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti bildirdi.
Daha sonra Vali Çakacak, Kaymakam Kılıç, Belediye Başkanı Yüzügüllü ve beraberindekiler, resmi açılışı 20 Mart 2020 tarihinde planlanan, Türk kültürünün önemli bir parçası olan ve yıllar boyunca çeşitli motiflerle şekillendirilen kilimlerin sergileneceği

“Sivrihisar Kilim Müzesi”ni gezdi.
Sivrihisar Belediyesi tarafından hazırlanan müze, Türkiye’nin ilk kilim müzesi olma özelliğini taşıyor.
Vali Çakacak’a bu ziyaretlerinde; Sivrihisar İlçe Kaymakamı Alparslan Kılıç, İl Jandarma Komutan J. Alb. İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ve ilgililer eşlik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.