Site Rengi

DOLAR 32,3350
EURO 35,1334
ALTIN 2.306,70
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Vali Ayyıldız’dan ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ Mesajı

Vali Ayyıldız’dan ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ Mesajı
09.12.2021
A+
A-

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Ayyıldız mesajında şunlara değindi:
“10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilmesinin 73. yıl dönümü hasebiyle insan hak ve özgürlüklerinin her zaman tam anlamıyla korunup gözetildiği, saygıyla yaklaşıldığı, ayrımcılık ve ihlallerin yapılmadığı bir dünyada yaşamak dileğiyle, Eskişehirli hemşehrilerimizin, milletimizin ve tüm insanlık aleminin 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler’ in kurucu üyelerinden birisi olarak İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini ilk onaylayan ülkeler arasında yer almış ve insan hakları konusundaki önemli sözleşmelere taraf olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasasına göre toplumu oluşturan bireylerin kanunlar önünde eşitliğine ve ayrımcılığa uğramamalarına dayanan, hukukun üstünlüğü ilkesi ile korunan, ‘’insan haklarına saygı’’ değiştirilemez niteliktedir. Ülkemiz insan hakları standartlarının en yüksek düzeye getirilmesi amacıyla insan hakları ve temel özgürlükler alanında diğer demokrasilerden daha fazla bu yönde değer ve amaçları paylaşmaktadır ve son yıllarda birçok önemli adım atmıştır.

“İnsan Hakları”, tüm insanların hak ve saygınlık açısından eşit ve özgür olarak doğduğu anlayışına dayanır ve bu bağlamda insanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, kardeşlik, dostluk gibi duyguları geliştirmeyi öngören ve insanın sırf insan olmak haysiyeti ile sahip olması gereken hakların tümünü kapsar. BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, uluslararası düzeyde insan haklarının anayasası olarak, devletleri bu alanda ortak değerler ve ilkeler çerçevesinde birbirine yakınlaştıran insanlık tarihinin en önemli belgelerinden birini oluşturmaktadır.

İnsan hakları ile temel hak ve özgürlüklere gereken ihtimamı göstermek gayretinde olan ülkemiz “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şeklinde köklü bir yönetim anlayışındadır. “Yaratılanı severim, Yaradan’dan ötürü” diyen, sonsuz Allah sevgisiyle bütün insanları dil, din, ırk ayrımı gözetmeden seven ve bu sevgiyle sınırsız hoşgörü sahibi Yunus Emre gibi erenlerimizin yetiştiği bu topraklarda insan ve canlı olan tüm varlığımızın haklarını oluşturan değerlerin tüm dünyaya örnek olacak şekilde vücut bulmasını sağlamak birinci önceliğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; insan haklarına saygı temelinde sağlıklı yarınlar diliyor, insanlık için iyiliğe, güzelliğe, hayra ve barışa dair ürettiğimiz değerlerle gönüllere girmek ümidiyle Eskişehirli hemşehrilerime en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.