Site Rengi

DOLAR 32,5698
EURO 34,6715
ALTIN 2.503,77
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Vicdan, İzan

02.09.2020
A+
A-

Üstad Cemil Meriç’in: “Aydınların aydınlatamadığı halkı, soytarılar aldatır. Sana kızmıyorum. Sen bu kadarsın. Bilmeliydim” sözü aklıma geldikçe garip ve mahzûn halktan biri olarak bütün sefil soytarılar sıra halinde gözümün önünden geçer. Siyasi ve para gücünü elinde tutanların ne soytarısı oldum ne masalarında meze ne de kapılarında kapı kulu oldum. Onun için güç beni sevmedi ben de o gücü sevmedim. “Bizde yazarmısın?” teklifi gelince, patron başına iş alacağını biliyordu. Eskişehir siyasetinin kudretlileri ve sahte kahramanları eninde sonunda patronun gırtlağına basacaktı. Adamın gırtlağına basılırken boğulacağı esnada veda gerekiyordu, ben ‘soytarılık’ yapmayacağım diye insanlar işlerinden, güçlerinden olamazdı. Onun için gittim, yoksa aya göre gel-git yaşayanlardan değilim. Patron “Rızk Allah’ın, batacaksam da adam gibi batarım” deyince dönmek hasıl oldu. Çok şükür sıradan emekli maaşı ile rızkımı temin eden birisi olarak ne namerde ne de merde muhtacım. Eskişehir aynı bildiğimiz gibi, Eskişehir’de kalan birkaç iyi adamlardan namuslu bir gazeteci arkadaşımız Eskişehir tarihinin en büyük rezaletini ortaya çıkardı kendisini tebrik ediyorum. Bu skandal ve rezaleti tekrar hatırlayalım. Bu skandalda kanunlara göre içme suyumuzu tedarik eden ESKİ, resmen suç işlemiştir. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun resmi gazetede yayınlanan “Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmeliğine” göre kullandığımız polikarbon damacanalarının kullanım ömrü 5 yıl olarak sınırlandırılmış, bir polikarbon maksimum damacana 75 kez su dolumu ile de sınırlandırılmıştır. Kanunla bunun elektronik takibi için de bu tesislere yükümlülük getirilmiştir. Bu skandalın diğer ayağında Eskişehir Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Başkanlığı vardır. Çünkü Sağlık Bakanlığının çıkardığı “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik”le bunun denetim işini de Sağlık Bakanlığı üstlenmiştir. Söz konusu kanuna göre, kaynak ve içme sularına ait tesisler senede bir defa Bakanlıkça, üçer aylık periyotlarla da müdürlükçe -Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Halk Sağlığı Başkanlığı- denetlenecektir.”

Şimdi sıkı durun: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESKİ 5 sene kullanım şartı getirilen polikarbon damacanaları 14 yıldır kullanmaktadır. Bunun anlamı ESKİ alenî ve açıkca kanun ve yönetmelikleri çiğnemektedir. ESKİ’’ye ait tesisleri denetlemekle yükümlü Eskişehir Sağlık Müdürlüğü de denetim sorumluluğunu yerine getirmeyerek görevini ihmal ederek kusur işler. Bu skandal, devamında başka rezaletleri tetikler. Tetiklenen rezaleti Halk Sağlığı ile oynayanlara karşı suskun kalanlar oluşturur. Mesela Alpu’da Termik Santral için ortalığı ayağa kaldıran çevre örgütlerinden ses çıkmaz. Hemen her konuda açıklama yapan bilmem ne meslek örgütlerinden tık sesi gelmez. PKK’lılar gebertilirken insanlık duyarı kasan Tabibler Odası’ndan Halk Sağlığı ile tepki bile gelmez? Eskişehir’de her gün liyakat, ahlâk anlatan özgürün basını, bir ilçe belediye başkanının sözlerini tarihi sözler diye sunan köşe yazarları başka havalardadır. Belediyelere göbeğinden bağlı ‘erdemli, bağımsız, solcu’ internet sitelerinin gözleri kör olur. Bunlara sorsanız “gazeteci objektif olur” Bu Türkiye’deki en büyük yalanlardan bir tanesidir. ‘Yılmaz Hoca olaya el koydu’ başlıkları atarlar. 21 yıldır belediyeyi sanki tapu müdürü yönetmektedir. Bu suskunluğun nedeni açık ve nettir. Bu neden, suyumuzu tedarik ederken kural kanun tanımayan belediyenin CHP Belediyesi olmasıdır. O durum anlaşılır da, kanun tanımayan ve halk sağlığını tehlikeye atan belediyeyi denetleme görevini yerine getirmeyerek görevini ihmal eden AK Parti’nin yönettiği Sağlık Bakanlığı’dır. Normalde günün 24 saati Reis Bey’e hakaret edenlerin, AKP zihniyeti diye ortalığı yıkmaları gerekmektedir. Enteresan şekilde sessizlik hakimdir Sağlık Bakanlığı’nı yöneten Ak Parti’ye karşı susarlar? Nefret ettikleri AKP zihniyetini falan unuturlar. Çok acı bir şey fakat insan sağlığı bunların umurunda bile değildir çünkü bu skandal kapatılmazsa CHP Belediyesi zarar görebilecektir. Susarak kör rolü yapan her kurum ve kişi ideolojik olarak kör ve bağnazdır. Bildiğiniz yandaşdır bunlar gırtlaklarına kadar bağlıdırlar belediyeye ve ideolojilerine. Eskişehir’de yürekli şekilde ESKİ ve Sağlık Müdürlüğü’nü sorumlu tutan bir tek Demokrat Parti’nin İl Başkanı Hüseyin Özcan çıkar, gerisi ıvır zıvır. Eğer Belediye Ak Parti veya başka bir sağ partide olsaydı o belediyeyi başlarına yıkarlardı, yukarıda izah ettiğim duyarlılar kadar hayvan hakları derneğinden bilumum mühendis odalarına kadar sıraya girer, hatta baro bile açıklama yaparak, hukuku göreve davet ederdi. CHP Milletvekili Utku Çakırözer fırsatı kaçırmaz soru önergesi verir, Jale Nur Süllü Kalabak Tesisleri’nin önünde gün aşırı basın toplantısı yapar kıyameti koparırlardı. Mutlaka halkın sağlığına duyarsızlık kıyamet kopartmayı gerektirir. Fakat belediyenin CHP’li olması onlar için istisnayı ortaya çıkarır. Allah bunlara inşallah izan, vicdan nasip eder.

Peki bu skandalla ilgili Ak Parti ne yaptı? Bitmedi gitti Ak Parti içerisinde ki AKP’li fırıldaklar! Eskişehir’i İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın sırtına yıkmışlar, ‘koş Başkan koş!’ Adam Covid oldu karantinaya girdi, Ak Parti Eskişehir gündeminden düştü. 20 yıldır iktidar sahibi, 3 milletvekili olan, binlerce üyesi, ortalıkta ben şeyim diye gezinen, oradan buradan bir yerlerden nemalanan, koltuk kapan, koltuk peşinde adamın bol olduğu bir parti de her şey bir adamın üzerine yıkılır mı? Ak Parti içerisindeki AKP’li fırıldaklar alıştılar Reis Bey’in sırtından her şeye ulaşmaya, Eskişehir’de de her meşakkati Zihni Başkan’a yıkın ohhh ne güzel hayat! Tepebaşı İlçe Başkanı arada sırada başını gösteriyor da Odunpazarı İlçe Başkanı’nın vallahi ve billahi adını unuttum, kimdi? Meclis üyeleri nasılsınız, iyi misiniz; kusura bakmayın pandemi dolayısı ile hocanız sizi Yurt dışı gezisine götüremez, idare edin. Belediyenin suyu bizi zehirliyor haberiniz var mı, bilmiyorum. İnşallah işiniz gücünüz iyidir, çok sık test yaptırmak için hastanelere gitmeyin, kendinizi çok da önemsemeyin. Covid’den kaçarken oralarda hastalık kaparsınız aman ha. Bu olay gargaya getirilerek kapatılmak isteniyor. İstifası alınan genel müdür ESKİ’yi 14 yıldır mı yönetiyordu? Genel müdür kellesi sizi bu işten kurtaramaz. Her şeyi hallettiler, koltuk kavgasına tutuştular. ESKİ’yi denetlemesi gereken Eskişehir Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Başkanı ne iş yapıyor? Kimse pandemi demesin, pandemi şurada 6 aydır hayatımızda… Sağlık müdürü ve halk sağlığı başkanı ve ekibi söylenene göre en az 5 yıldır görevde. Oturduğunuz o makamların ballı maaşları kadar, sorumlulukları da var. Halk sağlığı suçunun ve ihmalin takipçisiyiz. Devlet sahipsiz, halkın sağlığı da kimsesiz değildir. Eskişehir’de siyasetten zehirlenmemiş herkesi bu suç ve ihmalin takipçisi olmaya davet ediyorum. İnsan hayatı, çocuklarımızın sağlığı ve canı bu kadar ucuz değildir. Ne diyordu Cemil Meriç: “Aydınların aydınlatamadığı halkı, soytarılar aldatır. Sana kızmıyorum. Sen bu kadarsın. Bilmeliydim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.