Site Rengi

DOLAR 32,3134
EURO 35,1082
ALTIN 2.292,61
BIST 9.049,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

VRF Sistemi Yüzde 60 Tasarruf Sağlıyor

15.08.2019
A+
A-

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) Eskişehir İl Temsilciliği ortaklığında gerçekleşen eğitimde üyelere “VRF Sistemleri ve Tasarımı” hakkında bilgi verildi.  
Odanın seminer salonunda gerçekleşen ve oturum başkanlığını Ali Gedik’in yaptığı seminere konuşmacı olarak katılan Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) Bursa İl Temsilcisi Hamit Mutlu sisteminin özellikleri ve faydalarından bahsetti. VRF Sistemleri hakkında konuşan Mutlu: “Japonya’dan dünyaya sunulan bir sistem. Bu sistem 1993 yılından bu yana Türkiye’de kullanılmaktadır. Merkezi ve bireyseldir. Aynı zaman teknolojiktir. Isı pompasıdır. Merkezi ve bireysel olup olmadığı sektörde en çok tartışılan konudur. Bana göre merkezidir” dedi. 

Tasarruf sağlıyor 
Faydalarından bahseden Mutlu, “Uygun noktaları ve uygun kaynakları bulduğumuzda bu kaynaklardan enerji olarak yararlanma açısından bu sistem çok iyi bir sistem. Yakıtla olan kısımla ilgili ise Türkiye’nin yakıtı daha verimli kullanmasını gerektiren sistemlerden biri” diye konuştu. Mutlu, evlerden ziyade sistemin daha çok iş merkezlerinde ve otellerde kullanıldığını aktararak, “Otel, ofisler, alışveriş merkezlerinde rahatlıkla kullanılabilir. Aynı anda ısıtma ve soğutma yapan binalar varsa bundan hepsinde çok rahatlıkla kullanılır. Verimli sistem haline dönüşmüş oluyor. Doğalgaza göre yüzde 60 tasarruf sağlıyor. Hem soğutma hem de ısıtmayı aynı cihazla yapıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Eskişehir’de yaygın olarak kullanılıyor 
Eskişehir’de VRF Sistemlerinin çokça kullanıldığını belirten Mutlu, “Eskişehir su kaynakları bakımından zengin. Burada bu sistemi kullanan firmalar mevcut. Bazı alışveriş merkezleri, otelleri Eskişehir’de bunu kullanıyorlar. Anadolu Üniversitesi’nin de bu sistem üzerine bir çalışması var” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.