Site Rengi

DOLAR 32,5128
EURO 34,5769
ALTIN 2.491,54
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 14°C
Cts 19°C

Yeni Valimiz Ayyıldız

Yeni Valimiz Ayyıldız
10.06.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yeni Valiler Kararnamesi Resmî Gazete’de yayımlanacak. Kararnameye ile 33 ilin valisi değişti. 17 ilin valisi Mülkiye Başmüfettişi olurken 16 ilin valisi de yeni illere atandı. Çok sayıda kaymakam ise vali olarak atandı.

Yeni atamalara göre Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak mülkiye başmüfettişi olurken, İzmir Valisi Erol Ayyıldız da şehrimizi yeni valisi oldu.

Tepebaşı Kaymakamı Dr. Erdinç Yılmaz ise Osmaniye Valiliği’ne atandı. Ayrıca Ordu Valisi, Eskişehir Günyüzülü Seddar Yavuz ise Kocaeli valisi olarak atandı.

Eskişehir yeni valisi Erol Ayyıldız kimdir? 1966 yalında Giresun’un Piraziz ilçesinde doğan Vali Ayyıldız, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1989 yılında Ordu Valiliğinde kaymakam adayı olarak göreve başladı ve sırası ile Ulubey, Ekinözü, Kozaklı kaymakamlıkları, Bitlis vali yardımcılığı, Çayeli Kaymakamlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra Bakanlar Kurulu’nun 11 Ağustos 2011 tarih ve 2011/2153 sayılı Kararı ile Zonguldak Valiliği görevine, 2 Ağustos 2013 tarih ve 2013/5197 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Aydın Valiliğine atandı. 1 Haziran 2016 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile İzmir Valiliğine atanan Ayyıldız, evli ve üç çocuk babasıdır.

’Hayırsever vali’

Vali Ayyıldız ve eşi, kamuoyunda ‘hayırsever vali’ olarak tanınıyor. Ayyıldız, Zonguldak’ta valiliği esnasında uzman doktor eşi Dilek Ayyıldız ile birlikte “manevi evlat” olarak kabul ettikleri bir şehit kızının nişanını yapmışlardı. Ayyıldız’ın eşi ise, huzurevi ziyaretleri ile tanınıyor.

Vali Erol Ayyıldız ve uzman doktor eşi Dilek Didem Ayyıldız, Aydın’da ise Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce yürütülen ‘Mobil KETEM Projesi’ne öncülük etmişti. Ayyıldız’ın koordinatör olduğu Mobil KETEM projesi, randevu yöntemiyle ücretsiz olarak 40-69 yaş arasındaki bayanlara Meme Kanseri taramaları gerçekleştirmişti.

‘Milletin önünde diz çöken vali’

2019 yılında sosyal medyada sıkça paylaşılan bir fotoğrafta Vali Erol Ayyıldız’ın, makamına gelen bir vatandaşın önünde diz çökerek derdini dinlediği görülmüştü.

 

YORUMLAR
  1. NAFİZ YALÇIN; Tel: 0555 890 51 00 dedi ki:

    DEĞERLİ VALİMİZ SAYIN EROL AYYILDIZ BEYFENDİLERE HOŞ GELDİNİZ DER, GÖREVLERİNİZDE DAİMA HAKKIN RIZASIYLA ÜSTÜN BAŞARILAR DİLERİM.
    MİLLETE HİZMET, DEVLETE HİZMET, ALLAH ZUL CELAL HAZRETLERİ’NE HİZMET OLMASI HASEBİYLE BÖYLESİNE KUTLU BİR GÖREVİN SAHİBLİĞİ İÇİN DE SİZLERİ AYRICA TEBRİK EDERİM.
    BENDENİZ DE 1985 – 1987 YILLARI ARASI, ET VE BALIK KURUMU DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ, TÜRKİYE’NİN İLK SÖZLEŞMELİ BİR BÜROKRATI OLARAK EDA ETMİŞ OLMAKLA, KAMU GÖREVİ YAPMAK İLE ŞEREFLENDİRİLMİŞ BİR TÜRK BÜROKRATIYIM; EMEKLİYİM.
    ÜSTÜN BAŞARI DİLEKLERİMİ TAZELERİM.
    EN DERİN SAYGI VE HÜRMETLERİMİ ARZ EDERİM.
    ESKİŞEHİR, SİVRİHİSAR, GÜNYÜZÜ’NÜN SÜREZ KÖYÜ’NDEN VATANDAŞINIZ.