Site Rengi

DOLAR 32,3307
EURO 35,0310
ALTIN 2.282,61
BIST 8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

Yunus Emre Devlet Hastanesi Çalışanlarından ‘Evde Kal Çağrısı’

Yunus Emre Devlet Hastanesi Çalışanlarından ‘Evde Kal Çağrısı’
20.03.2020
A+
A-

Eskişehir’de Yunus Emre Devlet Hastanesi doktorları ve sağlık çalışanları Korona virüsüne karşı ‘Evde Kal Türkiye’ çağrısında bulundu.
Türkiye’nin Korona virüs ile mücadelesinde Sağlık Bakanlığı’nın vatandaşlara yaptığı “evde kal” çağrısına sosyal medya platformlarından da destek paylaşımları geliyor. Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi (YDH) doktorları ve sağlık çalışanları da bu çağrıya katıldı. Yüzlerinde maske, ellerindeki kağıtlarla: “Suya sabuna dokun, mikroplardan korun” “Biz sizin için burada kalıyoruz, sen de bizim için evinde kal” ve “Biz sizin için burada kalıyoruz, sen de kendin için evinde kal” mesajı veren doktor ve çalışanları, poliklinik önünde ve içinde fotoğraf çektirerek vatandaşlara evde kalmaları konusunda çağrıda bulundu, sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı. Çin’in Vuhan kentinde aralık ayında görülmesinin ardından tüm dünyaya hızla yayılan ve Türkiye’de de 359 kişide tespit edilen Korona virüs ile mücadelenin en önemli kısmını bireysel tedbirler oluşturuyor. Sağlık Bakanlığınca kurulan Koronavirüs Bilim Kurulu başta olmak üzere tüm uzmanlar da vatandaşlara acil durum söz konusu olmadıkça evde kalmaları çağrısında bulunuyor. Bu çağrı, başta sağlık çalışanları olmak üzere akademisyenlerin, sanatçıların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla vatandaşlardan da önemli destek görüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.