Site Rengi

DOLAR 32,3773
EURO 35,0541
ALTIN 2.326,75
BIST 9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Yunus Emre İsmini Taşıdığı Hastanede Fotoğraf Gösterisiyle Anıldı

15.08.2019
A+
A-

Tasavvuf şiirinin önemli temsilcilerinden Yunus Emre Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesinde yapılan fotoğraf gösterisi ile anıldı.
Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi tasavvuf şiirinin önemli temsilcilerinden Yunus Emre’yi unutmadı. Fotoğraf Sanatçısı Battal Gazi Barlas’ın eserlerinden oluşan ‘’ Yunus Gibi’’ isimli fotoğraf gösterisi 2 Mayıs Perşembe Günü Hastane Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Fotoğraf gösterisinde Yunus Emre fotoğraflarla anıldı. Fotoğraflarla Yunus Emre yi anma etkinliğine Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle Sağlık idarecileri ve hastane çalışanları katıldı.

‘Yunus Gibi’ Fotoğraf gösterisi hakkında bilgi veren Battal Gazi Barlas; Dünyaca tanınan büyük Türk Mutasavvıfı Yunus Emre’yi Eskişehirde yaşadığı coğrafyada özel kıyafetler ve model kullanarak fotoğraf çekimleri yaptığını, yüz fotoğraf tan oluşan Yunus gibi fotoğraf gösterisi ile Yunus Emre’nin dervişlik dönemini aktarmaya çalıştığını belirtti. 
Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle; İnsan yüce bir varlıktır, şefkat ve sevgiye ihtiyaç duyar. Birbirlerine bağlı kalarak sevgisini paylaşırlar. Karşılıklı olarak birbirlerine sevgi ve saygı gösterirler. Yunus Emre Soyut anlamda sevgiyi görüp öne çıkartan olmuştur. İnsan sevgisini ve hoşgörüsünü hayatımıza rehber edinip, sevgiyi severek gönül kapılarımızı güzelliklere açmak temennisiyle Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftasını kutluyorum, dedi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge ise yaptığı konuşmada; verdiğimiz sağlık hizmetlerinin yanı sıra kültürel ve sosyal etkinliklere de önem verdiklerini kaydederek ismini taşıdığı hastanemizde Yunus Emre’yi fotoğraf sanatçısı Battal Gazi Barlas ‘ın Fotoğraflarından oluşan güzel bir sunum etkinliği ile andık kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Fotoğraf sunumunun akabinde Fotoğraf Sanatçısı Battal Gazi Barlas ve Yunus Gibi Fotoğraf Projesine modellik yapan Bora Akgün tarafından Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr Mustafa Karagülle’ye ve Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge’ye fotoğraf takdim ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.