Site Rengi

DOLAR 32,3658
EURO 34,9484
ALTIN 2.325,25
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Otomobil almak için en uygun zaman

Otomobil almak için en uygun zaman
24.10.2023
A+
A-

Eskişehir’de otomotiv sektöründeki ucuzlama hakkında konuşan oto galericiler, bugünlerde araç almanın tam zamanı olduğunu, fiyatların ocak ayında yeniden yükseleceğini söyledi.
Son yıllarda artan enflasyon ve adil olmayan rekabet sonrasında ikinci el otomobil fiyatları şuursuz bir şekilde sürekli yükselerek, sıfır fiyatlarının üzerine çıktı. Haksız rekabet ve enflasyonla mücadele çerçevesinde çalışmalar yürüten Ticaret Bakanlığı, otomobil fiyatlarındaki adaletsizliğin önüne geçerek, piyasanın rahatlamasına sebep oldu. Geçtiğimiz ay artışı sonlanan otomobil fiyatları bu ay düşüşe geçerken, araba sahibi olmak isteyen vatandaşların yüzü güldü. Fiyatların ocak ayına kadar düşük seviyede kalacağı tahmininde bulunan oto galericiler, otomobil almak için fiyatların daha fazla düşmesini bekleyen vatandaşları için satın almanın tam sırası olduğunu, yeni yılda fiyatların yeniden yükseleceğini söyledi.

“Fiyatlar 100-150 bin lira inmiş durumda”
Eskişehir’de galericilik yapan Yılmaz Yalçınkaya, otomobil almanın tam sırası olduğunu söyledi. Vatandaşların düşen fiyatlarla yüzünün güldüğünü ama fiyatların yeniden yükseleceğini dile getiren Yalçınkaya, “Valla beklenen bir şey oldu bence. Çünkü şu anda fiyatlar balon gibi şişmişti. Yatıyor, kalkıyor ve fiyatların arttığını görüyorduk. Şu anda fiyatların gerilemesi bizim açımızdan iyi oldu ve piyasalar çok durdu. Araba almak isteyenler için tam fırsat ayları diyebiliriz. Yılbaşından sonra düşeceğini falan zannediyorlar fakat gelecek olan zamlarla araba fiyatları da bir nebze daha artacak. Yani böyle durmayacak ama şu anda fiyatlar 100-150 bin lira inmiş durumda. Bu fırsatları değerlendirsinler derim” şeklinde konuştu.

“O balon şişti şişti en sonunda patladı”
Eskişehir’de 15 yıldır hizmet veren bir başka galerici Mutlu Saygın ise otomobil fiyatlarının ocak ayına kadar düşeceğini söyledi. Yeni yıl ile birlikte fiyatların tekrar artacağını ifade eden Saygın, “Yaklaşık bir aydır araba piyasası durdu. Bundan vardı o balon şişti şişti en sonunda patladı. Şu anda arabalar gerçek değerini buldu. Yani önceden bayiden araba alırken ekstra para falan veriyorlardı. Sıfırı 1 milyon olan bayideki araba burada 1 milyon ile 1 milyon 200’e satılıyordu. Önceden bayilerde sıfır araba aslında vardı ama hep yok deniliyordu. El altından bir şekilde satılıyordu. Ticaret Bakanlığı’nın bu yaptığı uygulama sayesinde şu anda neredeyse hemen her bayide sıfır araba var. Yaklaşık yüzde10 ila 15 civarı bir aşağı inme oldu. 1 milyonluk araba 900 ila 850 bin TL civarına indi. Bir aydır bir durgunluk var ama bu durgunlukta bence sadece yılbaşına kadar sürecek. Yılbaşından sonra da tekrar bir zam bekleniyor. Şu an bence kullanıcılar için tam bir alım zamanı. Yılbaşından sonra da arabadaki yükselişe devam edecek diye tahmin ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.