Site Rengi

DOLAR 34,2239
EURO 37,7885
ALTIN 2.919,83
BIST 8.898,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Açık
Eskişehir
27°C
Açık
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 21°C
Pts 20°C

’15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne Davet

15.08.2019
A+
A-

“15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeni ile basın açıklaması yapan Eskişehir Valiliği, Türkiye'nin; 15 Temmuz 2016 günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış FETÖ/PDY terör örgütü mensupları tarafından cebir ve şiddet kullanılarak Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik bir darbe girişimine sahne olduğunu vurguladı.
 Açıklama şu şekilde devam etti; "Gerçekleştirilmeye çalışılan bu darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milletime çağrı yapıyorum! Meydanlarda, havalimanlarında toplanalım. Ve bunların o azınlık gurubu tanklarıyla, toplarıyla gelsinler, ne yapacaklarsa görelim.  Halkın üstünde bir güç ben tanımadım bu güne kadar. Gelin, meydanlardan bunlara gereken cevabı hep beraber verelim. Ben de Başkomutan olarak meydana geliyorum.” demesi üzerine; Yüce Türk Milletinin vatanseverliği, ülkesine ve demokrasiye sahip çıkma azmi ile birlikte milli iradeye bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve Emniyet Güçlerimizin şanlı direnişi sayesinde hedefine ulaşamadan engellenmiştir. Ülkemizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini ve bütünlüğünü bozmaya yönelik yapılan bu kalkışma Yüce Türk Milleti tarafından anında karşılık bulmuştur. Türk Milletine, Türk Demokrasisine ve Milli İradeye karşı bulunan kalkışmanın 2. yılında, tüm yurtta olduğu gibi  “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Eskişehir’de de çeşitli etkinliklerle anılacaktır. Program kapsamında, 15 Temmuz 2018 Pazar günü saat 20.00’de Valilik Meydanında özel bir program düzenlenmiştir. Valilik Meydanındaki program, 16 Temmuz 2018 Pazartesi sabah namazına müteakip sona erecektir. “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programlarına tüm Eskişehir halkı davetlidir. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.