Eskişehir'de klasik araö diye adlandırılan ve eskiden ambulans olarak kullanılan 1949 model Mercedes 170UA marka otomobil, sahibi tarafından tamir ettirecek bir usta bulunamadığı iöin 35 bin liraya satışa öıkarıldı.
69 yıllık olan ve Önceden ambulans olarak kullanılan klasik otomobil, yaklaşık 15 yıldır tamir yapacak bir usta bekliyor. Zamanının en iyi ve en gÖzde otomobillerinden biri olan antika sayılabilecek araö, adeta zamana direnmeye öalışıyor. Otomobilin sahibi Muhittin elik, aracın 35 yıldır kendilerinde olduğunu ve satmak zorunda kaldıkları iöin ÜzgÜn hissettiğini sÖyledi. elik, çZamanında babam almış ve yaklaşık 35 yıldır araö bizde. Eskiden ambulans olarak da kullanılmış. 15 yıldır da kullanılmıyor. Buraya koyduk. Kendi dÜkkanımızın arkasında bekliyor. Yaptırmayı veya alıcısı öıkarsa satmayı dÜşÜnÜyoruzç diye konuştu.

ç10 senedir tamir ettirmenin hayalindeyiz ama usta bulamadıkç
Otomobili tamir edecek bir usta bulamadıkları iöin satmaya karar verdiklerini belirten elik, çEskişehir'de bu araötan herhalde yok. Tek olabilir. Ambulans olarak kullanılmış ondan sonra ticariye öevrilmiş. Yaklaşık 15-20 sene de babam kullanmış bu arabayı. İstanbul, Ankara demeden öok gezmişler. Araö 1949 model Mercedes 170UA diye geöiyor. Biz yaklaşık 10 senedir yaptırmanın hayalindeyiz ama Eskişehir'de yaptıracak usta bulamadık. Yapacak usta da yok zaten. Ankara ya da Muğla taraflarına gÖtÜrmemiz lazım. Tanıdığımız olmadığı iöin de Öyle kaldı. 4-5 sene Önce de bizim dÜkkanın ÖnÜnde duruyordu. Devamlı gelip geöenler fotoğraf öekiyordu. Beğeniyorlardı aracı. İnşallah eski gÜnlerine dÖnerç dedi.

Son olarak klasik otomobilini 35 bin liraya satmayı dÜşÜndÜğÜnÜ ve kıymetini bilecek birisinin almasını istediğini aktaran elik, şunları sÖyledi:
ç35 bin liraya vermeyi dÜşÜnÜyoruz. İnşallah alan yaptırır. Hizmet etsin hiö olmazsa. ÜnkÜ öok anıları var. Bu araö Özellikle babam tarafından öok kullanıldı. İnşallah değer kıymet bilecek birine gider. Aslında istemeye istemeye satıyoruz. ÜnkÜ manevi olarak da öok değeri var. Bundan 15 sene Önceye kadar kullanılıyordu. İstanbul, İzmir ve Ankara'ya 15-20 kişi binip gittiklerini duydum. İnşallah kadir kıymet bilecek birisine gider. Tek temennimiz o. Keşke yaptırabileceğimiz bir usta olsa. İnşallah bizimle irtibat haline geöer. Konuşuruz, yaptırmayı bile dÜşÜnÜrÜz. ÜnkÜ buna binmek herkese de nasip olmaz. ok gÜzel bir duygu.ç