Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

2 Eylül ve Hamamyolu’na Giriş Kısıtlandı

2 Eylül ve Hamamyolu’na Giriş Kısıtlandı
08.04.2020
A+
A-

Çin’in Wuhan kentinde görüldükten sonra Avrupa ve Amerika’yı da etkisi altına alan ve son 27 gündür ülkemizde ve şehrimizde de görülen coronavirüse (COVİD-19) karşı devlet kademeleri büyük ve köklü önlemler aldı.

20 yaş altı ve 65 üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı, market ve pazarlara maskesiz olmaksızın girememe, 30 büyükşehirin ve Zonguldak’ın giriş çıkışlara kapatılması ve genel olarak zorunlu olmadıkça çıkılmaması, sosyal mesafeye riayet ve sosyal izolasyon bu önlemlerin en birincilleri idi. Önlem ve yasaklara büyük ölçüde uyulurken; Eskişehir’de bazı caddelerde vatandaşların evden çıktığı ve maskesiz dolaştığı dünkü haberlerimizde görülmüştü. Buna bağlı olarak Odunpazarı Kaymakamı İki Eylül Caddesi’ne ve Hamamyolu’na girişlerde bazı önlemler alındı.

Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Eskişehir Valiliği İlçe Hıfzısıhha Kurulu’nun bu iki caddeyle ilgili kararlarını bildirdi. Odunpazarı Kaymakamı Bilgin’in paylaşımı şöyle:
“Eskişehir Valiliği İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla;
İki Eylül Caddesi’nin bir bölümü ile Hamamyolu Caddesi’ne girişler sınırlandırıldı.

Bu alanlara girilirken;
– Kimlik kontrolü yapılacak,
– Maske takılması zorunlu olacak,
– Herkesin ateşi ölçülecek,
– Kalabalık arttığında girişler durdurulacak.

Yapılan kontrol ve denetimlerde;
– 65 yaş üstü ve 20 yaş altı olanlara,
– Maskesiz olarak sınırlanan alanlarda dolaşanlara idari para cezası kesilecek,
-Ateşi 37,5 derece ve üzeri olan kişiler 112 aracılığıyla hastaneye ulaştırılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.