Site Rengi

DOLAR 32,5993
EURO 34,8293
ALTIN 2.495,94
BIST 9.463,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

23 Milyon Nerede

23.04.2021
A+
A-
Eskişehir’de Belediyeleri yöneten CHP ‘li  siyasi elitlerinin  büyük bir  yalanla oluşturdukları ” Ödeneklerimiz kesiliyor, engelleniyor” algısı ile yıllardır uyutuluyoruz.
Çok laf ve kanun maddeleri ile kafanızı karıştırıyorlar. AK PARTİ, CHP, MHP, İYİ PARTİ hatta HDP’nin yönettiği bütün Belediyelerin gelir elde edecekleri  vergiler aynıdır, genel bütçeden alacakları vergiler parti gözetmeksizin bellidir.
 2012 senesinde Kanunlaşan 6330 Sayılı Kanuna göre Büyükşehir Belediyesinin genel bütçeden alacağı pay ve oranlar belirtilmiştir.
Büyükşehir sınırları içerisinde toplanan verginin yüzde 6’sının yüzde 60’ını direk, kalan  yüzde 40’ı nüfus ve yüz ölçümüne göre belirlenmiştir.

HANİ ÖDENEKLER KESİLİYORDU
Büyükşehir Belediyesi,genel bütçeden  İlçe Belediyelerine aktarılan payın da yüzde 30’una sahiptir.
 Kısaca bize para  vermiyorlar yalanın kuyruklusudur.
Bizim Büyükşehir Belediyesi toplanan paraları ne yapmış?? Meclis denetim raporu açıklandı.
AK Parti adına  Bütçe üzerine  konuşan Orhan Durmuş un belirttiği,  gibi Belediyenin gelir bütçesi 788,878,990 TL takribi yediyüz doksan milyon.
Bu paranın %85’ini merkezi yönetimin İller Bankası yolu ile verdiği para.
 Hani Ak Parti ödeneklerinizi kesmişti, hizmet etmeniz engelleniyordu….. Yalan dolan….

MEZBAHANE YE NE GEREK, HEYKELLERİMİZ VAR YA !
Eskişehir’de  şuan kesim yapılan et kontrol edilemiyor, et nereden nasıl geliyor muamma.
Çünkü  Eskişehir’de Mezbahane yok evet Eskişehir’de Mezbahane yok.Olsun Espark’ın önünde heykelimiz var…

YATIRIMLARA KAYNAK NEDEN AYRILMIYOR
Bütçeden yatırıma ayrılan pay sadece ve sadece  %19.
Buna mukabil 2020 yılında Belediyeler hiç bir sosyal etkinlik,gezi, eğlence konser yapmamasına rağmen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının bütçesinin %77’i harcanmış.
 Allah aşkına nerede, kime harcadınız.
Trafik Eskişehir’de rezalet, rezaletin üstüne çözüm için hiç bir yatırım ve projede yok.
Yeni yol açacak  köprü, kavşak, battı-çıktı yapacak vizyon ve çapları da mevcut değil.
Ak Partinin Meclis Grub Başkanı Murat Özcan’ın dediği gibi 22 Yılda CHP ‘li Büyükşehir Belediyesinin yaptığı tek bir  üst geçit, alt geçit, köprü yok.
Pardon bir tane köprü var oda Hamamyolunda ki plastik parkın üzerindeki ucube köprü.

23 MİLYON NEREDE
Kent Park içerisinde 8 yılda 23 milyon harcadıkları fakat  bitiremedikleri Kent Evi var. Bitirmek için tekrar 550 bin lira kredi çekmişler.
Bu nasıl bir acizlik ve beceriksizliktir.
Etkin, vatandaş odaklı, katılımcı, hesap verebilen, saydam bir yönetim anlayışı gibi teknik ve süslü cümlelerle başlayan ve biten bir stratejik planlamalar ve hiç bir şey yapılmadan biten  bir yıl daha.
Aslında yaz yaz bitmez bunlar göze çarpanların bir kısmı, hiç bir yatırım, vizyon ve projeksiyon yok, Trafik  Karaçi ve Yeni Delhi gibi, sokaklar kokuyor, kent küçük bir alana hapsoldu ama olsun Espark’ın önünde heykelimiz var,falan filan.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.